«Καινούργια» πλέον η πλατεία Παχή στη Λυκόβρυση
Κοινωνία

«Καινούργια» πλέον η πλατεία Παχή στη Λυκόβρυση

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης το έργο διαμόρφωσης του δημοτικού χώρου στάθμευσης και της νέας κοινόχρηστης πλατείας στο οικόπεδο Παχή, δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στη Λυκόβρυση. Το έργο περιλαμβάνει και σημαντικές παρεμβάσεις πρασίνου, ενισχύοντας το θετικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συνολικά φυτεύτηκαν 410 δέντρα και θάμνοι, επιλεγμένα για την προσαρμοστικότητά τους στο μικροκλίμα της περιοχής, τον καλλωπιστικό τους χαρακτήρα και τη συμβολή τους στη βιοποικιλότητα και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, δήλωσε σχετικά: «Με συνέπεια και όραμα, παραδίδουμε στους πολίτες έναν χώρο σύγχρονο, λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Οι 410 νέες φυτεύσεις δεν είναι μόνο αισθητική παρέμβαση, είναι ένα ουσιαστικό βήμα για μια πιο πράσινη πόλη. Το έργο αυτό ενώνει την καθημερινή εξυπηρέτηση – με θέσεις στάθμευσης – με την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, τη βιωσιμότητα και την ποιότητα ζωής.»

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Νίκος Γιαννόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Η προσθήκη εκατοντάδων νέων φυτών στο τοπίο της πόλης είναι μια στοχευμένη παρέμβαση για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη θωράκιση του Δήμου μας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης. Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και πράσινες λύσεις που δημιουργούν μια πιο ανθεκτική και όμορφη πόλη για όλους».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet