Κούλουμα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 23 Φεβρουαρίου
Κοινωνία

Κούλουμα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 23 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης διοργανώνει και φέτος και προσκαλεί όλους στη γιορτή για τα Κούλουμα και την Καθαρά Δευτέρα, στις 23 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Πεύκης (Συνταγματάρχου Δαβάκη 13 Β), στην Άνω Πεύκη.

Στην εκδήλωση θα διατεθούν σε όλους δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα & κρασί, ενώ το γλέντι θα συνοδεύσει ζωντανή μουσική από τη Νάσια Κονιτοπούλου και την ορχήστρα της, που θα ταξιδέψει το κοινό με παραδοσιακή μουσική, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα κεφιού!

Ο εορτασμός θα ξεκινήσει από τις 10:00 στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης (Πλάτωνος 2 – πλατεία Δημοκρατίας), όπου θα υπάρχει εργαστήρι κατασκευής χαρταετού και φυσικά θα γίνει το παραδοσιακό πέταγμα των χαρταετών!

Κρατήσεις στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 6145137-138, καθώς και στο email:  [email protected], αναγράφοντας: Όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο και αριθμό ατόμων.

«Ο Δήμος μας διοργανώνει και φέτος τη γιορτή για τα Κούλουμα και την Καθαρά Δευτέρα του 2026, στις 23 Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της Σαρακοστής με αισιοδοξία, παράδοση και ενότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Μάριος Ψυχάλης και σημείωσε:

«Η ημέρα αυτή, ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, μάς δίνει την ευκαιρία να πετάξουμε τον χαρταετό με τα παιδιά μας και να μοιραστούμε τα παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα με μουσική και χορό,  κρατώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας, σε μια ημέρα χαράς, ξεγνοιασιάς και συλλογικότητας. Καλώ όλες και όλους να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα 2026».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet