Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 για απολυμένους συμβασιούχους: Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημά τους
Κοινωνία

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 για απολυμένους συμβασιούχους: Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημά τους

Παρέμβαση στο αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούν πορείες ενημέρωσης στους δρόμους της Πεύκης και της Λυκόβρυσης πραγματοποιεί η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η παράταξη αναφέρει:

Είναι γεγονός ότι κάθε απόλυση εργαζομένων, οπουδήποτε κι αν εργάζονται, πονάει πολύ, γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και το δικαίωμα για εργασία αναφαίρετο, πολύ περισσότερο για την Πολιτεία ιερή θεσμική και συνταγματική της υποχρέωση. Κι όταν απολύονται οικογενειάρχες είναι ακόμα πιο οδυνηρό, γιατί η οικονομική κρίση, που όλοι μας περνούμε παντοιοτρόπως, έχει εκμηδενίσει τις αντιστάσεις μας.

Ο λόγος για τους 13 απολυμένους πια εργαζόμενους στον Δήμο μας, που αναμφισβήτητα ο αγώνας τους μας συγκινεί, αλλά επιβάλλεται να αναλύσουμε το θέμα τους με νηφαλιότητα και χωρίς λαϊκίστικες φανφάρες, γιατί τέτοιες κορώνες δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η απόφαση από τα προσωρινά μέτρα εξεδόθη και είναι, ως ορίζει ο νόμος, άμεσα εκτελεστή. Η Πολιτεία και πιο συγκεκριμένα η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα! Όμως εκκρεμεί το δικαστήριο το οποίο θα γίνει στις 17/10/18, όπου εκεί ο Δήμος είναι υποχρεωμένος, από κάθε άποψη, να παίξει τον ρόλο του υπέρ των εργαζομένων, προκειμένου να υπάρξει ένα αίσιο τέλος.

Είναι αλήθεια ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, αποφάσισε να υποστηρίξει τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο. Και το έπραξε σε ικανοποιητικό βαθμό. Στο δικαστήριο που εκκρεμεί είναι άμεση ανάγκη να κατατεθεί νέα εισηγητική πρόταση από τη μέχρι τώρα απούσα νομική υπηρεσία του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία να μην περιλαμβάνει τη ρήτρα ότι μπορεί ο Δήμος να ανταποκριθεί οικονομικά μέχρι 31/12/18. Αυτό βέβαια είναι μία αλήθεια, αλλά αναμφίβολα δυσκολεύει την όλη επιχειρηματολογία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι τι ζητούν και διά στόματος του συνδικαλιστικού τους οργάνου, το οποίο τους συμπαρίσταται με όλες του τις δυνάμεις; Άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, γιατί μόνο αυτή η λύση υπάρχει και το Δημοτικό Συμβούλιο στο σημείο αυτό είναι ανάγκη να προσπαθήσει πολύ, χωρίς λαϊκισμούς και υπεκφυγές. Να υποστηρίξει άμεσα και καθοριστικά ότι οι απολυμένοι πια εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι, τέλος πάντων, έχουν και αυτοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στην εξαρτημένη μισθωτή εργασία, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Δύσκολο το έργα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά όχι ακατόρθωτο το αίσιο τέλος του. Η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 θεωρεί ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα βρούμε και να αγωνιστούμε για ένα θέμα που πονάει όλους μας. Οι συμπολίτες μας, 15 απολυμένοι εργαζόμενοι στον Δήμο μας περιμένουν από μας πράξεις και όχι λόγια του αέρα, που είναι διαποτισμένα από στείρες ενδοπαραταξιακές αντιδικίες.

Αναμένουμε με αγωνία και πολύ συμπάθεια την αίσια έκβαση του αγώνα των συνανθρώπων μας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet