Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ο Γολγοθάς των συνταξιούχων
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Ο Γολγοθάς των συνταξιούχων

Σε κινήσεις αλληλεγγύης προς τους συνταξιούχους που βάλλονται από την κατάσταση που έχει επιφέρει η τραπεζική αργία και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα καλεί τους πολίτες Λυκόβρυσης και Πεύκης, αλλά και όλης της Ελλάδος, η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο Γολγοθάς των συνταξιούχων

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας δοκιμάζονται και υποφέρουν οι περισσότερες από τις κοινωνικές τάξεις, σηκώνοντας και αντιμετωπίζοντας το βάρος επαχθών μέτρων που κατά καιρούς έχουν επιβληθεί από τους κρατούντες προκειμένου να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση που όλοι μας βιώνουμε. Υπάρχει όμως μια κοινωνική τάξη συμπολιτών μας οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, και όχι κατ΄ ανάγκη μόνο οικονομικά, μη μπορώντας να αντιδράσουν στα όσα συμβαίνουν γύρω τους και τους αφορούν άμεσα. Και αυτοί είναι οι κάθε λογής συνταξιούχοι, είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα, οι οποίοι υπομένουν καρτερικά τις δοκιμασίες και τις ταπεινώσεις που τους περισφίγγουν σε μια περίοδο της ζωής τους που θα έπρεπε να απολαμβάνουν τους κόπους μιας ζωής, εργαζόμενοι για χρόνια πολλά με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως η τάξη των συνταξιούχων είναι η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα της πατρίδας μας, εύκολη και σίγουρη λεία των κάθε λογής οικονομικών και άλλων μέτρων που κατά καιρούς επιβάλλονται από την Πολιτεία, μερικές φορές άδικα και αβασάνιστα γιατί απλούστατα δεν έχουν αποτελεσματικούς τρόπους αντίδρασης. Είναι τελικά μια κοινωνική ομάδα που σηκώνει βάρη παραπάνω από τις δυνάμεις της, καλούμενη να στηρίξει αρκετές φορές και νεότερες κοινωνικές ομάδες οι οποίες βρίσκονται σε απόγνωση!!! Πόσο έχουν ανατραπεί σήμερα τα δεδομένα της κοινωνικής ισορροπίας και συνοχής, αφού η τάξη των συνταξιούχων, απόμαχοι της ζωής και της εργασίας που κανονικά θα έπρεπε μόνο να απολαμβάνουν τους κόπους της συνεχούς και αποτελεσματικής εργασίας τους, να αναγκάζονται σήμερα από τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτουν να συντηρούν τις οικογένειες των άνεργων παιδιών τους ή των εγγονών τους, που αυτό πολλές φορές είναι οδυνηρό, δυσβάστακτο βάρος και ανηφορικός δρόμος στο λιόγερμα της ζωής τους!!! Πως αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν υποστεί την εθνική κατάθλιψη η οποία τους στερεί τη χαρά, ακόμα και τις μηδαμινές απολαύσεις που τους έχουν απομείνει, θλιβόμενοι καθημερινά για το κατάντημα της πατρίδας μας για την οποία έχουν προσφέρει τη ζωντάνια της δημιουργικής τους εργασίας για χρόνια πολλά!!!

Η δημοτική μας ομάδα γράφει όλα αυτά σήμερα όχι χωρίς λόγο. Η ψυχή μας και η καρδιά μας θλίβεται από το θέαμα των τελευταίων ημερών στην πόλη μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Απόμαχοι της ζωής να στέκονται κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες μπροστά στις τράπεζες να πάρουν τα ψίχουλα που τους αναλογούν από τα όσα οι κρατούντες με περισσή αναλγησία αποφάσισαν! Είναι μια εικόνα στους δρόμους της πόλης μας που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τη χαρακτηρίσουν όνειδος και ευτελισμό συγχρόνως. Αυτή ακριβώς η εικόνα μας ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και απογοητευτικό συγχρόνως, αλλά δυστυχώς έρχονται και χειρότερα!!! Τα δυσβάστακτα μέτρα που μας περιμένουν σαν λαό πάλι τους συνταξιούχους θα πλήξουν, γιατί αυτή είναι η εύκολη άβουλη μάζα ανθρώπων που δεν μπορούν να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν αποτελεσματικά!

Αιδώς Αργείοι!!! Έλεος με τη σύγχρονη ορολογία και έκφραση!!! Το τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι νεότεροι απέναντι σ΄ αυτή την ευάλωτη κοινωνική ομάδα συνανθρώπων μας, έχοντας ή μη κάποια συγγενική σχέση όλοι το ξέρουμε πολύ καλά. Ας κάνουμε μια αρχή! Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι μεγάλη αρετή στη Δημοκρατία. Όχι μόνο λόγια αλλά πράξεις και έργα με συνέπεια και διάθεση άδολης κοινωνικής προσφοράς. Το ευχόμαστε αγαπητοί συμπολίτες και το ελπίζουμε!!!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet