“Μας προτρέπετε να κλείσουμε τα μάτια σε παρανομίες κ. δήμαρχε;”
Κοινωνία

“Μας προτρέπετε να κλείσουμε τα μάτια σε παρανομίες κ. δήμαρχε;”

Απογοητευμένη δηλώνει από τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης και κυρίως από τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη η κα Μαρίτα Κουρούπη, μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πεύκης και της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Αφορμή αποτελεί η συνεδρίαση της 11ης Νοεμβρίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας η κα Μ. Κουρούπη διαπίστωσε, όπως αναφέρει, «εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» και «μια απόδειξη συλλογικής παρακμής».

Η κα Μ. Κουρούπη καταγγέλλει προσπάθεια να μπει το ζήτημα του διαχειριστικού ελέγχου του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ «κάτω από το χαλί» και «στοχοποίηση όσων ζητούν διαφάνεια» επί τους θέματος, αναφερόμενη στον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κωνστάντο (δημοσίευμα Δ. Κωνστάντος: Επιλέξαμε διαφάνεια – Επέλεξαν συγκάλυψη και συκοφαντία). Παράλληλα, καταγγέλλει προσωπική επίθεση του δημάρχου στην ίδια γιατί, όπως αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωσή της, απευθύνθηκε στο Δασαρχείο σχετικά με την ανάπλαση του Άλσους Βαρβαρέσου και την τοποθέτηση νέων οργάνων στην παιδική χαρά σε αυτό.

Αλήθεια κύριε δήμαρχε, προτρέπετε τους πολίτες να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας στις παρανομίες;

Χρόνια τώρα παρακολουθώ τα Δημοτικά Συμβούλια. Όμως δεν μπορώ να κρύψω την απογοήτευσή μου για τη λειτουργία της νέας δημοτικής Αρχής και κυρίως για τον δήμαρχο κ. Τάσο Μαυρίδη.

Περίμενα, επειδή είναι νέος, να είχε τη φιλοδοξία να αναδείξει μια νέα ποιότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως στην επαφή του με τους πολίτες. Όμως ειδικά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (Τρίτη, 11/11/2015) η έκπληξή μου ήταν πάρα πολύ μεγάλη όταν διαπίστωσα έναν αδίστακτο αμοραλισμό, έναν εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αλλά συγχρόνως και μια απόδειξη συλλογικής παρακμής.

Όποιος παρακολούθησε Συμβούλιο σίγουρα αναρωτιέται γιατί ο διαχειριστικός έλεγχος του ΠΕΑΠ, αν είναι ξεκάθαρος όπως λέει ο δήμαρχος, δεν πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσπάθεια να μπει το ζήτημα κάτω από το χαλί, σαν να μη τρέχει τίποτα, κάθε άλλο παρά καθησυχάζει την κοινωνία. Όλοι έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε τις ενέργειες των υπευθύνων του Νομικού Προσώπου, που από το 2011 αντικατέστησε παλιές δημοτικές επιχειρήσεις.

Το θέμα δεν πρέπει να μείνει σε εκκρεμότητα και κυρίως είναι αδιανόητο ο δήμαρχος «αλαλάζων» να στοχοποιεί όσους ζητούν διαφάνεια, εισάγοντας νοοτροπία απαγόρευσης εκφοράς αντίθετης άποψης, γελοιοποιώντας έτσι τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έγινε με το «καταγγελτικό ψήφισμα» εναντίον του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κωνστάντου, που κατά διαταγή του δημάρχου και εντελώς αντιδεοντολογικά ψήφισε μια ισχνή πλειοψηφία των παρόντων.

Στο ίδιο Συμβούλιο δέχτηκα προσωπική επίθεση από τον δήμαρχο, επειδή απευθύνθηκα στο Δασαρχείο σχετικά με την ανάπλαση του Άλσους Βαρβαρέσου και την τοποθέτηση νέων οργάνων της παιδικής χαράς που φιλοξενείται χρόνια τώρα μέσα σ΄ αυτό.

Η δημοτική Αρχή όφειλε να γνωρίζει τι επιτρέπει η νομοθεσία και να απευθυνθεί η ίδια στο Δασαρχείο πριν ξεκινήσει κάθε σχετική επέμβαση μέσα στο Άλσος. Όμως, εντελώς αναίτια(;) παρέκαμψε το Δασαρχείο με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του να ζητήσουν τη διακοπή των έργων προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σχετική αυτοψία.

Ο δήμαρχος με κατήγγειλε με απειλές μάλιστα, ότι όταν οι γονείς θα ρωτούν γιατί δεν λειτουργεί η παιδική χαρά θα αναφέρει ότι εγώ ήμουν που εμπόδισα έστω και προσωρινά τη λειτουργία της. Δηλαδή, με άλλα λόγια θα με καταγγέλλει γιατί εμπόδισα τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τις Τεχνικές Υπηρεσίες να παρανομήσουν!!!

Αν είναι δυνατόν να λέγονται αυτές οι κουβέντες.

Είμαι μέλος της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης» και οφείλω να πω ότι το θέμα της διαχείρισης των ελεύθερων χώρων μάς έχει απασχολήσει ιδιαίτερα, στοχεύοντας στην προστασία του περιβάλλοντος της πόλης μας.

Ως μέλος της δημοτικής μας παράταξης, αλλά και ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου –με συμμετοχή στα κοινά και ιδιαίτερα στην προστασία των δασών εδώ και πολλές δεκαετίες, από την εποχή που ο Δήμος μας ήταν Κοινότητα– έχω ως απαράβατο κανόνα τον έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων της εκάστοτε δημοτικής Αρχής. Είναι παράλογο ένας δήμαρχος αντί να είναι υπεράνω κάθε υποψίας και να δίνει το παράδειγμα της νομιμότητας στους πολίτες να μέμφεται έναν πολίτη γιατί απαιτεί την τήρηση των νόμων.

Δηλώνω ότι μέσα από τις συλλογικές ενέργειες της Ριζοσπαστικής Ανατροπής, ιδιαίτερα αυτήν την κρίσιμη εποχή που περνάμε, με τη χώρα μας να εκχωρείται από τους διαχειριστές της εξουσίας σπιθαμή προς σπιθαμή στους εντολοδόχους των οικονομικών συμφερόντων και στις ορέξεις των εργολάβων, εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σταθεροί στις αρχές μας.

Μαρίτα Κουρούπη

Οικολογική Κίνηση Πεύκης

Μέλος Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet