Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Παιδιά παλέψτε για τα όνειρά σας
Κοινωνία

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Παιδιά παλέψτε για τα όνειρά σας

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, και απευθυνόμενη στις μαθήτριες και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου σχολείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, εύχεται «καλή επιτυχία».

Συγκεκριμένα, σε μήνυμά της σημειώνεται:

Αγαπητοί μου μαθητές,

Υποψήφιοι /ες των πανελλαδικών εξετάσεων,

Θα ήθελα να ξέρετε ότι τα όνειρα δεν είναι πλασμένα από μύθους, αλλά από δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και πάνω απ΄ όλα πίστη στις δυνατότητές σας. Η επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση είναι ένας διαρκής στόχος που ανατροφοδοτείται καθ΄ όλη της διάρκεια της ζωής και δεν αποτελεί μοναδικό σταυροδρόμι μιας εξεταστικής περιόδου. Η ζωή βρίσκεται μπροστά και η παιδεία είναι μια συνεχής διαδικασία εμβάθυνσης στο «ταξίδι» της γνώσης και ταυτόχρονα ανάπτυξης και καλλιέργειας ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Επενδύοντας στη δική σας γενιά και σε κάθε νέα γενιά ανθρώπων με όνειρα και γνώσεις, μπορούμε ως χώρα, ως δήμοι, ως κοινωνίες να ατενίζουμε το μέλλον μας με περισσότερη αισιοδοξία. Αποτελείτε το λίκνο της Νέας Εποχής για μια ισχυρή Ελλάδα που οφείλει να κρατάει τα παιδιά της στη χώρα και να δίνει ευκαιρίες ανάπτυξης, μετεξέλιξης της γνώσης και προοπτικές επαγγελματικής αξιοποίησης για όλους.

Η κεντρική κυβέρνηση οφείλει να αγκαλιάζει τα ελληνόπουλα, τα νέα μυαλά της Πατρίδας μας και να συμβάλλει μαζί με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην νέα προοπτική του Αύριο.

Με θετική σκέψη, με όραμα και πίστη στις δυνάμεις σας παλέψτε για τα όνειρά σας και δώστε στην Ελλάδα τη νέα δύναμη αλλαγής και υπερηφάνειας που χρειάζεται.

Έχοντας στο πλευρό του δικού σας αγώνα τη δύναμη της οικογένειάς σας, των καθηγητών, αλλά και των φίλων σας μπορείτε να ξεκινήσετε να χτίζετε το μέλλον σας, με αξιοπρέπεια, συνέπεια και καθαρό βλέμμα.

Είμαι δίπλα σας.

Καλή επιτυχία σε όλους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet