Ν. Δημητρίου: Κατεβάζει ψήφισμα για μείωση τελών και φόρων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Ν. Δημητρίου: Κατεβάζει ψήφισμα για μείωση τελών και φόρων στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης

Η κ. Νίκη Δημητρίου, κοινοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης», με αφορμή τη σημερινή (15/5) συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και τη μείωση δημοτικών τελών και φόρων, θα φέρει προς ψήφιση το εξής ψήφισμα:

Πρόταση προς ψήφιση για το Θέμα 1ο «Μείωση δημοτικών τελών και φορών»

Οι τεράστιες αρνητικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτός των άλλων, στο εισόδημα εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, μικροεπαγγελματιών και των λαϊκών οικογενειών, δηλαδή μεγάλης μερίδας της κοινότητας της Λυκόβρυσης, καθιστούν αναγκαίο και επείγον να παρθούν μια σειρά μέτρα για τη στήριξη τους, τόσο σε κοινοτικό όσο και σε δημοτικό επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση καταθέτουμε πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών και φόρων, και εξειδικεύουμε περαιτέρω στις εξής προτάσεις άμεσης ανακούφισης των δημοτών:

  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μείωση των δημοτικών τελών μέχρι το τέλος του χρόνου για τους εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους ή αναστάλθηκε η σύμβασή τους. Το ίδιο για τους επιστήμονες που παίρνουν τα 600 ευρώ και έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του Δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για παλιότερα χρέη δημοτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Να μην χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς τον Δήμο.
  • Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού για τους δημότες με παρέμβαση του Δήμου στις αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet