Ξεκίνησε ο καθαρισμός των πεύκων στα δάση και άλση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Ξεκίνησε ο καθαρισμός των πεύκων στα δάση και άλση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ενέργειες καθαρισμού ξεκίνησαν στα δάση και τα άλση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Αυτό έγινε. σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, εφικτό, μετά από  αίτημα του Δήμου προς το Δασαρχείο Πεντέλης, προκειμένου να εγκρίνει την κοπή συγκεκριμένων ξερών ή επικινδύνων πεύκων. Το αίτημα έγινε αποδεκτό και έτσι ένα μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από εργαζομένους του Δήμου και του Δασαρχείου έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση, υπό την επίβλεψη της δασονόμου Ελένης Παπαδοπούλου και του αρμόδιου αντιδημάρχου Αντώνη Τσελέντα.

Οι εργασίες του μικτού κλιμακίου ξεκίνησαν από το πευκόφυτο άλσος στο τρίγωνο Κουντουριώτη, Υψηλάντου και Δαγκλή με την κοπή ξερών πεύκων, που κρίθηκαν επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών, συνεχίστηκαν στο δάσος Κάσδαγλη και το επόμενο διάστημα παίρνουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, σειρά τα άλλα δάση και άλση του Δήμου.

Ο κ. Τσελέντας δήλωσε σχετικά: «Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ σημαντική προσπάθεια με δύο στόχους: να κρατήσουμε υγιή τα δάση μας για πολλά χρόνια και να φροντίσουμε για την ασφάλεια των κατοίκων. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά το επόμενο διάστημα. Για κάθε δένδρο ξερό που κόβεται, ο Δήμος έχει φροντίσει να αντικαθίσταται, με βάση πάντα τις οδηγίες του Δασαρχείου, από τρία νέα. Άλλωστε η δημοτική Αρχή Μαυρίδη έχει φυτέψει πάνω από 3.500 δένδρα και θάμνους σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου μας. Ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών μας για κάποιες καθυστερήσεις το επόμενο διάστημα, που συνεχίζουμε αυτές τις εργασίες, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας μας είναι περιορισμένο».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet