Οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης βγήκαν στον «αέρα» του JOTA – JOTI 2015
Κοινωνία

Οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης βγήκαν στον «αέρα» του JOTA – JOTI 2015

Οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης συμμετείχαν ενεργά και φέτος στη μεγαλύτερη παγκόσμια προσκοπική συνάντηση, το Jamboree on the Air και Jamboree on the Internet (JOTA – JOTI).

Πρόκειται για μία παγκόσμια δράση, ένα ζωντανό Jamboree στο οποίο πρόσκοποι από κάθε γωνιά του πλανήτη επικοινωνούν μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών και του Internet και ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες.

Το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2015 η ομάδα των Αεροπροσκόπων Πεύκης συντονίστηκε στο για 1η φορά ελληνικό radio για το JOTA-JOTI, έπιασε τον ρυθμό της παγκόσμιας προσκοπικής κοινότητας και πραγματοποίησε διήμερο στη λέσχη της.

Μέσα στο διήμερο, οι ενωμοτίες συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία και επικοινώνησαν μέσω υπολογιστών, όπου μίλησαν με Ελλάδα, Μαλαισία, Νορβηγία, Αγγλία, Αμερική και πολλές άλλες χώρες, ενώ παράλληλα έφτασαν και στο τελευταίο επίπεδο του παγκόσμιου παιχνιδιού Jampuz! Το βράδυ, το κέφι απογειώθηκε με ένα μεγάλο τηλεπαιχνίδι ανάμεσα στις τρεις ενωμοτίες.

Δεύτερη μέρα και η ομάδα των Αεροπροσκόπων είχε τη χαρά να υποδεχθεί στη λέσχη της τη 2η Ομάδα Προσκόπων Ψυχικού. Μαζί οι δύο ομάδες ένωσαν δυνάμεις και οι 6 ενωμοτίες ένιωσαν τη μαγεία αυτής της μοναδικής δράσης. Εκτός από την επικοινωνία μέσω υπολογιστών, επικοινωνήσαν και στον αέρα. Με τη βοήθεια του ραδιοερασιτέχνη Γιάννη Γεωργάκη (SV1LHM), οι ομάδες έστειλαν το σήμα τους και την κραυγή τους σε όλη την Ελλάδα. Από Θεσσαλονίκη μέχρι Κρήτη και από Λάρισα μέχρι Χίο.

Το μεγάλο γεγονός όμως φέτος, ήταν όταν η ομάδα των Αεροπροσκόπων Πεύκης βγήκαν LIVE στο ελληνικό ραδιόφωνο JOTI radio και έστειλε τους χαιρετισμούς της, σε όλους τους προσκόπους που μας άκουγαν. Κάθε ενωμοτία έκανε την εκπομπή που είχε σχεδιάσει και κρατούσε συντροφιά για μια ώρα σε κάθε προσκοπική δράση που είχε συντονιστεί. Μια πραγματικά μοναδική και απίστευτη εμπειρία.

Οι Αεροπρόσκοποι Πεύκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου στο επόμενο JOTA – JOTI.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet