Περιβαλλοντικές βραβεύσεις για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης
Κοινωνία

Περιβαλλοντικές βραβεύσεις για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης βραβεύτηκε διπλά στον 5ο ετήσιο εκπαιδευτικό διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, όπως ενημερώνει η διευθύντρια της σχολικής μονάδας Ειρήνη Τζοβλά.

Ειδικότερα, το σχολείο απέσπασε το βραβείο της καλύτερης εκπαιδευτικής προσέγγισης στον στόχο 12 στην κατηγορία Εφαρμοσμένο/Καινοτόμο Πρόγραμμα με τίτλο «Κοινότητες κυκλικής Οικονομίας» και το βραβείο στην κατηγορία Δράσεις Συνεργασίας με τίτλο «Σύμπραξη σχολείων για την κλιματική αλλαγή. 9 Σχολεία εκπέμπουν SOS!», συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Επιπλέον, συμμετείχε με επιτυχία στα δίκτυα «Οικολογικά Σχολεία», όπου βραβεύτηκε 2η φορά με την πράσινη σημαία και στο δίκτυο «Μαθαίνω για τα δάση».

Βραβεύσεις επιτραπέζιου παιχνιδιού

Εν τω μεταξύ, το 4o Δημοτικό Σχολείο Πεύκης δημιούργησε, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών του δράσεων, το παιχνίδι «Το ΔάSOS εκπέμπει SOS». Το παιχνίδι απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Επαυξημένο επιτραπέζιο παιχνίδι – Δημοτικό» στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιου & Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού «Το μάθημα… παιχνίδι!», που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και βραβεύτηκε στην κατηγορία Δημοτικά – επιτραπέζια παιχνίδια στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για το δάσος» του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Μαθαίνω για τα Δάση».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet