Προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με μια σειρά έργων στις σχολικές υποδομές ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προετοιμάζεται για την έναρξη της διδακτικής περιόδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται στα σχολεία του Δήμου είναι:

  • Εξελίσσεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Λυκείου Λυκόβρυσης και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης συνολικού ύψους 720.000 ευρώ, όπως επίσης έχει ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης ύψους 440.000 ευρώ.
  • Έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή όλων των 144 τουαλετών των σχολείων, έργο ύψους 74.000 ευρώ.
  • Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του προαυλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης αξίας 25.000 ευρώ, με τη δημιουργία νέου γηπέδου 5Χ5 και τοποθέτηση πιστοποιημένων μπασκετών.
  • Άμεσα επίκειται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ισχύος 40KWh, επένδυση ύψους 74.000 ευρώ. Ακόμα επίκειται η τοποθέτηση νέων καυστήρων σε σχολεία του Δήμου, μια επένδυση ύψους 72.000 ευρώ.
  • Μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα έχει κατασκευαστεί νέο γήπεδο 5×5 στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης αξίας 8.000 ευρώ. Σε όλα τα ανωτέρω προστίθεται η τοποθέτηση τερμάτων και πλέγματος ασφαλείας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Συνολικά το 2024 προβλέπονται έργα στις σχολικές υποδομές ύψους 1.500.000 ευρώ. Εκ των ανωτέρω κεφαλαίων οι 700.000 ευρώ προέρχονται από πόρους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενώ οι 800.000 από το ΥΠΕΣ και από την Περιφέρεια Αττικής.

Διοικητικά, ο Δήμος παρέλαβε το νέο γήπεδο βόλεϊ στο προαύλιο του Γυμνασίου Λυκόβρυσης και τοποθετήθηκαν τέρματα ποδοσφαίρου.

Ακόμα, σε ευρύτερο πλαίσιο:

  • Η νέα δημοτική αρχή διεκδίκησε και πέτυχε να λειτουργήσει το 3ο Δημοτικό Λυκόβρυσης στο Ηλιακό Χωριό από τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025 με μαθητές μόνο από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και να γίνει η μεταστέγαση στο νέο συγκρότημα σχολείων τόσο του 1ου όσο και του 2ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης.
  • Η νέα δημοτική αρχή για πρώτη φορά χρηματοδότησε την ένωση γονέων με 2.000 ευρώ για να πραγματοποιηθεί το αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου, παρείχε σε κάθε επιτυχόντα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έπαινο και συμβολικό voucher, ενώ το ίδιο θα παρέχει τον Σεπτέμβριο σε κάθε παιδί της 1ης τάξης Δημοτικού.
  • Για πρώτη φορά άνοιξαν 9 σχολεία τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο με σκοπό τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, έχοντας ήδη προσλάβει 20 σχολικές καθαρίστριες, που εργάζονται στα σχολεία όλο το καλοκαίρι. Επίσης, έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις των γονέων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης (826 παιδιά), με μέσο κόστος συμμετοχής για τις 3 εβδομάδες 25 ευρώ συνολικά.
  • Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα έχει σύντομα αδειοδοτημένο ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης με δυναμικότητα 80 παιδιά, με σκοπό να στηρίξει τους νέους εργαζόμενους γονείς.
  • Τέλος, μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης χρηματοδότησε με 230.000 ευρώ (μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο) τις σχολικές επιτροπές (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), με σκοπό να καλύψουν τις λειτουργικές και επενδυτικές τους ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet