Πρώτη μετά κορωνοϊό επαφή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Πρώτη μετά κορωνοϊό επαφή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία Λυκόβρυσης – Πεύκης

Την Κυριακή 21 Ιουνίου ήταν η πρώτη μετά κορωνοϊό επαφή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Λυκόβρυσης – Πεύκης με την κοινωνία του Δήμου και όπως σημειώνουν τα μέλη του Συνασπισμού «ήταν μια πολύ ενθαρρυντική επαφή για την ενίσχυση της σχέσης μας με τους συμπολίτες μας, όπου μοιράσαμε το κεντρικό φυλλάδιο με το πρόγραμμά μας “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” και ένα κείμενό μας για την ΕΥΔΑΠ και το νερό».

Ειδικότερα, η Οργάνωση σημειώνει ότι «συναντήσαμε αγοραστές και συζητήσαμε μαζί τους για την κατάσταση που βιώνουν με την απειλή του ιού, αλλά και την τρέχουσα οικονομική δυσπραγία», ενώ προσθέτει ότι «ακούσαμε τις παρατηρήσεις τους για την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Ακούσαμε κριτική για το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ που άφησε “πεσκέσι” στη Ν.Δ. για να μοιράσει ευρώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλού στάγδην στη λογική “βλέποντας και κάνοντας” (π.χ. αναστολή εργασίας, μισή δουλειά-μισός μισθός), αλλού με απευθείας αναθέσεις και μυστικά κονδύλια (π.χ. υπουργείο Μετανάστευσης) και αλλού με αδιαφανείς διαδικασίες (π.χ. χρηματοδότηση ΜΜΕ)».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «με τη συνοδεία του πρ. υφυπουργού Εργασίας, σ. Τάσου Πετρόπουλου, μιλήσαμε με τους ανθρώπους που πουλάνε τα προϊόντα τους στην αγορά και ακούσαμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν από τη μεγάλη πτώση των πωλήσεών τους» και συμπληρώνεται ότι «από όλους δε, αγοραστές και πωλητές, εισπράξαμε τη μεγάλη τους αγωνία για τις μέρες που έρχονται, τόσο στο υγειονομικό επίπεδο με ενδεχόμενο δεύτερο κύμα λοίμωξης που θα βρει με αρκετά τρωτά το Εθνικό Σύστημα Υγείας (την αναβάθμιση του οποίου όλοι στηρίξαμε, αλλά οι κυβερνώντες μάλλον έμειναν στα λόγια… ), όσο και στο οικονομικό επίπεδο, μια που δεν παίρνονται εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης της εργασίας, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Επιπροσθέτως, η Οργάνωση τονίζει ότι «όσον αφορά την ανάγκη λήψης -τώρα- γενναίων χρηματοδοτικών μέτρων, είναι χαρακτηριστικό αυτό που μας είπε συνομιλητής μας:

»Μα είναι λογικό: οι φούρνοι σε μια χαλυβουργία δεν σταματούν ποτέ να καίνε. Αν δεν υπάρχει μεγάλη παραγωγή ελαχιστοποιείται η λειτουργία τους, αλλά δεν μηδενίζεται. Γιατί το κόστος για να ξαν’ ανάψουν είναι πολύ υψηλότερο από το να συνεχίσουν να καίνε σε χαμηλότερο επίπεδο».

Τέλος, τα μέλη του Συνασπισμού υπογραμμίζουν ότι από την πλευρά τους έχουν υποσχεθεί κάθε προσπάθεια για να «Μείνουμε Όλοι Όρθιοι».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet