Π. Ιωάννου: Ασέβεια προς το ιερό μας σύμβολο από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Π. Ιωάννου: Ασέβεια προς το ιερό μας σύμβολο από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη διοίκηση του Δήμου η οποία, όπως αναφέρει, «δεν φρόντισε να δείξει τον δέοντα σεβασμό προς το ιερό μας σύμβολο της ελληνικής σημαίας, η οποία ήταν κουρελιασμένη».

Eιδικότερα, ο κ. Ιωάννου ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στον δήμαρχο, αναφέρει:

«Ακόμη και ανήμερα στην Εθνική μας Εορτή, την Ημέρα του ΟΧΙ και της απόδοσης τιμής στην ιστορία της πατρίδας μας, ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης δεν φρόντισε να δείξει τον δέοντα σεβασμό προς το ιερό μας σύμβολο της ελληνικής σημαίας και μάλιστα στο κεντρικότερο σημείο των εορτασμών, στο Ηρώο Πεσόντων, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και εγένετο η κατάθεση στεφάνων.

»Η ελληνική σημαία στον ιστό του μνημείου ήταν μια κουρελιασμένη, για την οποία οι αρμόδιοι για άλλη μια φορά είχαν προκλητικά αδιαφορήσει να αντικαταστήσουν.

»Να υπενθυμίσουμε ότι στέλεχος του συνδυασμού μας πριν δύο χρόνια είχε προσφέρει δωρεάν ολοκαίνουργιες ελληνικές σημαίες για όλα τα δημόσια κτήρια και εγκαταστάσεις του Δήμου μας, όπως αρμόζει η απότιση του δέοντος σεβασμού προς το ιερό μας σύμβολο. Κανείς από τους υπεύθυνους του Δήμου δεν φρόντισε για την αντικατάσταση της φθαρμένης σημαίας του Ηρώου.

»Μιας και λέμε για το Ηρώο, ποιος θα φροντίσει για την αισθητική αναβάθμισή του; Όσο και να πρεσβεύουμε τη λιτότητα, το Ηρώο πρέπει να απεικονίζει και να αναγράφει τα αναγκαία, είτε ως γλυπτό, είτε ως εικόνα και βέβαια σε καμία περίπτωση να μην έχει από πάνω του μια άθλια υπερκατασκευή σαν “ψηστιέρα”.

»Μήπως είναι καιρός να αναβαθμίσουμε την αισθητική μας και να αποδώσουμε τις σωστές διαστάσεις και τον δέοντα σεβασμό στην εικόνα του Δήμου μας, ξεκινώντας από το μνημείο και τη σημαία μας;».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet