Σε ημερίδα του Δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία “W4O-Hellas”» η Μ. Πατούλη
Κοινωνία

Σε ημερίδα του Δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία “W4O-Hellas”» η Μ. Πατούλη

Ημερίδα με θέμα «Διατροφή – Παχυσαρκία και Καρκίνος» παρακολούθησε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Η κα Πατούλη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία “W4O-Hellas”» δίνοντας το «παρών» στην αξιόλογη επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Σταθάτου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με πολλούς και σπουδαίους προσκεκλημένους από τον επιστημονικό, πολιτικό και κοινωνικό -ανθρωπιστικό χώρο. Μεταξύ άλλων στην ημερίδα αναπτύχθηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικές διαλέξεις, ενώ παρατέθηκε ειδικό μενού με αντιοξειδωτικές – αντικαρκινικές τροφές και δόθηκαν συμβουλές διατροφής για πρόληψη.

Η κα Πατούλη συνεχάρη την πρόεδρο του Δικτύου, Έλενα Λινάρδου, και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται επιστημονικά στην πρόληψη του καρκίνου, αλλά και στην ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη πληθυσμιακών ομάδων.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας να έχουμε επαρκή γνώση για νοσήματα που προκαλούνται εξαιτίας του καθημερινού τρόπου ζωής και κυρίως της κακής διατροφής. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη θεραπεία του καρκίνου μέσα από τη σωστή διατροφή και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η επιστήμη θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία των Ανθρώπων, ως αρωγός και φωτεινός δείκτης του Αύριο, διαμορφώνοντας υγιείς συνθήκες ανάπτυξης, ευαισθητοποίησης και εξέλιξης».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet