Στην επετειακή γιορτή των 30 ετών του Παιδικού Μουσείου ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Στην επετειακή γιορτή των 30 ετών του Παιδικού Μουσείου ο Τ. Μαυρίδης

Στη μεγάλη γιορτή εορτασμού των 30 ετών του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, γιορτή που συνοδεύτηκε από μία μοναδική συναυλία στήριξης ώστε να μπορέσει να γίνει προσβάσιμο για όλα τα παιδιά.

Η εορταστική συναυλία πραγματοποιήθηκε στο νέο χώρο του Παιδικού Μουσείου, 600 τ.μ., στο κέντρο του κτιρίου του Ωδείου Αθηνών, με τους καλλιτέχνες Ευστάθιο Δράκο, Θέμη Καραμουρατίδη, Κωστή Μαραβέβια, Πέννυ Μπαλτατζή, Νατάσσα Μποφίλιου και Μαριέττα Φαφούτη να χαρίζουν μία μαγική βραδιά στους παρισταμένους.

Στη σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος σημείωσε:

«Τα παιδιά είναι όλα όσα στηρίζουμε και προσπαθούμε γι’ αυτά. Είναι η ελπίδα και το μέλλον μας και τους αξίζει το καλύτερο! Ήταν πραγματικά μία υπέροχη εκδήλωση, με ευγενή σκοπό, με τους καλλιτέχνες να ενώνουν τις φωνές τους σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που στόχο είχε να στηρίξει την προσβασιμότητα για όλα τα παιδιά στο νέο Παιδικό Μουσείου της Αθήνας στο Ωδείο Αθηνών

Έως τις 16 Ιουλίου 2017 δίνεται η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τον νέο χώρο, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και ν’ αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, με τις δικές του ιδέες και απόψεις, πριν ξεκινήσουν οι κατασκευές για το μεγάλο εγχείρημα με θέμα: “Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας σχεδιάζεται ώστε να είναι προσβάσιμο σε όλους”».

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα, με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό, που φέτος κλείνει 30 χρόνια προσφοράς στον χώρο της εκπαίδευσης και των μουσείων.

Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα από μια ομάδα νέων επιστημόνων, με πρωτοβουλία της Σοφίας Ρωκ – Μελά. Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, αποτέλεσμα της καινοτόμου συνεργασίας του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), εγκαινιάστηκε το 1994, στο κτήριο της οδού Κυδαθηναίων 14. Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα και έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, που έπαιξαν και έμαθαν με τα εκθέματα και τις συλλογές του, φέτος, το 2017, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στο εμβληματικό κτήριο του Ωδείου Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet