Στην ημερίδα «Ορθοδοξία & Ανθρώπινα Δικαιώματα» ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Στην ημερίδα «Ορθοδοξία & Ανθρώπινα Δικαιώματα» ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Την επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσαν το Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Ιερά Μητρόπολις Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στο Πνευματικό, Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δήμου Μεταμόρφωσης παρακολούθησε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Η ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανεπιστημίου και της Μητρόπολης για τη δημιουργία «Κέντρου Μάθησης» στην Αττική, με σκοπό τη λειτουργία προγράμματος μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, και είχε θέμα «Ορθοδοξία και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Παρέστησαν οι σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Μαντινείας, κ. Αλέξανδρος, Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας, κ. Γαβριήλ, ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θερμών κ. Συμεών, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου, και ο επίσκοπος Αβίδου, κ. Κύριλλος. Πέραν του κ. Μαυρίδη, ήταν, επίσης, παρόντες ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Σχολής, αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης. Τον αγιασμό έναρξης της ημερίδας τέλεσε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τη Μητρόπολή μας και τις ενορίες του Δήμου μας και φροντίζω πάντα να δίνω το “παρών” σε όλες τις εκδηλώσεις τους. Με χαρά συμμετείχα και σήμερα. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, άλλωστε εμείς ως Δήμος έχουμε στενούς δεσμούς με τη Μεγαλόνησο, διαμέσου της αδελφοποίησης μας με τον Δήμο Στροβόλου. Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για τη σημερινή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα για το επίκαιρο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet