Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος αδιαφορεί για τους ανέργους
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Ο Δήμος αδιαφορεί για τους ανέργους

Ανοικτές είναι, μέσω ΟΑΕΔ, 45 θέσεις εργασίας για ανέργους στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως ενημερώνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, για αδιαφορία για τους ανέργους, καθώς δεν ενημέρωσε τους άνεργους πολίτες για αυτή τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων λήγει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2017 και οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Ανοικτές 45 θέσεις για ανέργους στον Δήμο μας μέσω του ΟΑΕΔ
Έως αύριο Δευτέρα μεσημέρι (ώρα 12:00) οι αιτήσεις για απασχόληση οκτώ μηνών

Ένα πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων του ΟΑΕΔ για περίπου 25.000 (24.251) θέσεις σε 274 δήμους της χώρας «τρέχει» αυτές τις ημέρες. Οι ωφελούμενοι, ηλικίας άνω των 25 ετών θα εργαστούν για οκτώ μήνες με καθαρές μηνιαίες αμοιβές 495,25 ευρώ (ακαθάριστες 732,54) και με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε κοινωφελή προγράμματα και με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 431,75 (ακαθάριστες 638,75) όσοι είναι έως 25 ετών.

ΠΡΟΣΟΧΗ. Η υποβολή των αιτήσεων λήγει αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία μόνο ειδικότητα.

Ανάμεσα στους 274 δήμους είναι και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης με 45 θέσεις. «Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι ενώ οι δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν κάνει σειρά ανακοινώσεων για να ενημερώσουν τους άνεργους πολίτες η δημοτική Αρχή του Δήμου μας τήρησε μια στάση απαράδεκτη. Δεν έκανε τίποτα για να κάνει γνωστό το θέμα στους κατοίκους της περιοχής μας. Είναι δυνατόν να δείχνει τέτοια αδιαφορία για τους ανέργους;» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και συνέχισε:

«Διαπιστώνοντας το τεράστιο κενό της δημοτικής Αρχής αποφασίσαμε έστω και την τελευταία στιγμή να κάνουμε εμείς, η παράταξη της αντιπολίτευσης, αυτή την ενημέρωση προς τους άνεργους συμπολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet