Τ. Μαυρίδης: Ζητεί τη συμβολή υπουργών για το οικόπεδο Πέρρου
Κοινωνία

Τ. Μαυρίδης: Ζητεί τη συμβολή υπουργών για το οικόπεδο Πέρρου

Ενημερωτικές επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς σχετικά με το ζήτημα των ιδιοκτησιών πλησίον του οικοπέδου Πέρρου απέστηλε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης με σκοπό την άμεση διευθέτησή του.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Σχετικά με το οικόπεδο που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης και περικλείεται από τις οδούς Κουντουριώτου – Αγίου Παντελεήμονος – Δαγκλή στο Ο.Τ. 25Α (πρώην Πέρρου) ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Αναστάσιος Μαυρίδης, πιστός σε ότι είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του, απέστειλε ενημερωτικές επιστολές προς τους αρμόδιους υπουργούς για την άμεση διευθέτηση του θέματος. Συγκεκριμένα απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βούτση (αρ. πρωτ. 6789), στον υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη (αρ. πρωτ. 6790), στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Λαφαζάνη (αρ. πρωτ. 6791) καθώς επίσης και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη (αρ. πρωτ. 6792) και πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ. Γκότση (αρ. πρωτ. 6793).

Στις ως άνω επιστολές, ο κ. Μαυρίδης αφού ενημέρωσε εμπεριστατωμένα για το ζήτημα που έχει ανακύψει καταθέτοντας λεπτομερώς το ιστορικό του εν λόγω οικοπέδου και την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Αρ. Απόφασης 91/2015) ενημέρωσε τους αρμοδίους ότι, βάση όλων των παραπάνω, αναγνωρίζεται ότι με την προσθήκη του υπόγειου γκαράζ αλλάζει και τροποποιείται η κύρια και μοναδική χρήση του οικοπέδου που σύμφωνα με το ΦΕΚ απαλλοτρίωσης ήταν η πλατεία. Λόγω αυτού, ζήτησε από τους αρμοδίους:

I. Την έκδοση ειδικού (ad hoc) Προεδρικού Διατάγματος για το συγκεκριμένο οικοπεδικό χώρο, το οποίο να απαλλάσσει τους περιοίκους από την υποχρέωση αποζημίωσης, λόγω αλλαγής της πολεοδομικής χρήσης με την προσθήκη σε αυτόν της εμπορικής, οχλούσας και επιβαρυντικής χρήσης του υπογείου γκαράζ.

II. Τη διαγραφή των ήδη βεβαιωμένων μέχρι σήμερα οφειλών σε παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά πλήρες κεφάλαιο και προσαυξήσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 5269/31 και όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα, που προβλέπουν την καταβολή αποζημίωσης (λόγω απαλλοτρίωσης) σε παρόδιους υπόχρεους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επωφελούνται από την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται στην καταβολή στον οικείο Δήμο ποσού το οποίο ο Δήμος κατέβαλε για λογαριασμό τους σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, αφού σήμερα σύμφωνα με το ιστορικό αλλάζει η χρήση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης στο Ο.Τ. 25Α με τη μετατροπή τμήματος αυτού σε χώρο πλατείας με υπόγειο γκαράζ ως κοινωφελές έργο γενικότερα.

III. Την κατάργηση, με αναδρομική ισχύ, των διατάξεων του Ν. 5269/31 σε ότι ρυθμίζει σε οφειλές παρόδιων ιδιοκτητών, όπως ισχύουν σήμερα.

Κατόπιν τούτων, η διοίκηση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ελπίζει να υπάρξει άμεσα θετική ανταπόκριση στα αιτήματα της και να δοθεί λύση σε ένα θέμα που απασχολεί, εδώ και αρκετό καιρό, τους περιοίκους του οικοπέδου στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet