Τ. Μαυρίδης: Να είμαστε σε εγρήγορση – Η μάχη δίνεται συνέχεια
Κοινωνία

Τ. Μαυρίδης: Να είμαστε σε εγρήγορση – Η μάχη δίνεται συνέχεια

Με αφορμή τις τελευταίες θλιβερές εξελίξεις με την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, που ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες ζούμε τραγικές στιγμές, η σκέψη μας βρίσκεται σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την πύρινη καταστροφική λαίλαπα, που στο πέρασμα της αφήνει πίσω της μεγάλες καταστροφές και ανυπολόγιστες ζημιές παντού. Προσευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό που ζούμε και βλέπουμε, όλη αυτή η καταστροφική μανία που κάποιοι εγκληματίες προκάλεσαν. Είμαστε δίπλα σε όλους όσοι, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολεμούν για να θέσουν υπό έλεγχο όλες τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα και τους ανθρώπους που βοηθούν με κάθε τρόπο και συνδράμουν σε αυτές τις πολύ δύσκολες καταστάσεις.

»Πρέπει, με αίσθημα αλληλεγγύης, με ψυχραιμία, να είμαστε σε εγρήγορση και σε επιφυλακή και να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που δοκιμάζονται με τις καταστροφικές πυρκαγιές.

»Θέλω να ενημερώσω ότι ο Δήμος μας, όπως κάθε χρόνο, και φέτος έχει προχωρήσει σε προσλήψεις εποχικού προσωπικού από τέλος Ιουνίου και για 4 μήνες, με σκοπό την πυροπροστασία και φύλαξη των τριών μεγάλων περιαστικών μας δασών, με περιφρούρηση όλο το 24ωρο, με βάρδιες 6 ατόμων. Ακόμα σε επιφυλακή βρίσκονται ομάδες εργαζόμενων, καθώς και οχήματα, όπως μια μεγάλη υδροφόρα και δύο οχήματα που φέρουν ειδικές δεξαμενές νερού που περιπολούν. Ακόμα, ανακοινώσαμε την απαγόρευση διέλευσης κατοίκων μέσα από τα περιαστικά μας δάση.

»Όπως μας ζητήθηκε από την Πολιτική Προστασία, ανταποκριθήκαμε άμεσα και συνδράμαμε, με τη διάθεση του υδροφόρου οχήματός μας, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, ώστε να ενισχύσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις με τη μετάγγιση νερού σε πυροσβεστικά οχήματα. Διαθέσαμε εμφιαλωμένα νερά στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ώστε να τα διαθέσει όπου χρειαστεί ανάγκη. Ανακοινώσαμε ότι συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας και αλλά χρήσιμα είδη για την ενίσχυση των πληγέντων.

»Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στον Δήμο μας, μόνιμο και εποχικό προσωπικό, για τη συνδρομή τους, καθώς και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για τον συντονισμό των ενεργειών. Ακόμα θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες εθελοντές που συμμετείχαν στη φύλαξη των δασών μας και της περιοχής. Η μάχη δίνεται συνέχεια».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet