Χόρεψαν και τίμησαν την 28η Οκτωβρίου στη Λυκόβρυση-Πεύκη
Κοινωνία

Χόρεψαν και τίμησαν την 28η Οκτωβρίου στη Λυκόβρυση-Πεύκη

Χορεύοντας τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 οι πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε εκδήλωση του ΠΕΑΠ στην οποία συμμετείχαν τα χορευτικά του ΠΕΑΠ – Ίδρυμα Ζήση και του Συλλόγου Κρητών  «Ο ΤΑΛΩΣ».

«Τα αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και ψυχικής ανάτασης έδωσαν νέα τροπή στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου όλοι γίναμε ένας κύκλος χαράς και ελπίδας υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής και των χορευτικών επιδείξεων της νεολαίας μας», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΠ.

Με πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΕΑΠ Μαρίνας Πατούλη, με αφορμή την ένδοξη ημέρα της 28ης Οκτωβρίου τα χορευτικά του ΠΕΑΠ – Ίδρυμα Ζήση και του Συλλόγου Κρητών ο «ΤΑΛΩΣ» Πεύκης – Λυκόβρυσης χόρεψαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ενθουσίασαν και σφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Μ. Πατούλη σημείωσε τα εξής: «Με την αναζήτηση και την παγίωση ιδιαιτεροτήτων όπως είναι η κοινή καταγωγή, η γλώσσα, η θρησκεία, οι θεσμοί και οι παραδόσεις, σφυρηλατείται η εθνική ταυτότητα. Ο χορός είναι μέρος της παράδοσης και της ιδιαίτερης κουλτούρας των Ελλήνων. Μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς, τα δημοτικά τραγούδια, τις γιορτές, βρίσκουμε την ψυχή μας. Εκφράζουμε την αγάπη για την πατρίδα και τον πολιτισμό της».

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ μαζί με τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσο Μαυρίδη απέσπασαν, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση, «όχι μόνο το χειροκρότημα και τις φιλοφρονήσεις για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και τη θερμή υποστήριξη του κόσμου για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε ο πολιτισμός να γίνει όχημα αφύπνισης της νεολαίας μας, συνδέοντας τις παραδόσεις με τους σύγχρονους προβληματισμούς».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet