Δ. Κωνστάντος: Επιλέξαμε διαφάνεια – Επέλεξαν συγκάλυψη και συκοφαντία
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Επιλέξαμε διαφάνεια – Επέλεξαν συγκάλυψη και συκοφαντία

Αποδοκιμάζουν τον δημοτικό σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρη Κωνστάντο 17 δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου και ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης για την αποστολή εκ μέρους του πρώτου των αποτελεσμάτων διαχειριστικού ελέγχου στο ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (δημοσίευμα Στους ελεγκτές στέλνει το πόρισμα ελέγχου στο ΠΕΑΠ ο Δ. Κωνστάντος).

Ο ίδιος μιλά για «συνειδητή πολιτική απόφαση» της παράταξης «να υπηρετήσει τη διαφάνεια» και για «συκοφαντία» εκ μέρους των δημοτικών αυτών συμβούλων.

Σημειώνει δε ότι θα αποστείλει το ψήφισμα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, θεωρώντας ότι «το περιεχόμενό του συνιστά δίωξη και καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων δημοκρατικής, ελεύθερης έκφρασης λόγου και άσκησης νόμιμων δικαιωμάτων, θεσμική εκτροπή ως προς τη διαδικασία και την ουσία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και υποβάθμιση του ρόλου των δημοτικών συμβούλων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δ. Κωνστάντου:

Επιλέξαμε τη διαφάνεια – Επέλεξαν τη συγκάλυψη και τη συκοφαντία

Η συνειδητή πολιτική απόφαση να υπηρετήσουμε τη διαφάνεια και όχι τη συγκάλυψη, αποστέλλοντας τα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο ΠΕΑΠ στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για αξιολόγησή τους, οδήγησε δεκαεπτά δημοτικούς συμβούλους από τρεις παρατάξεις να υιοθετήσουν ψήφισμα αποδοκιμασίας προς τον επικεφαλής μας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μπελεχρής Προκόπης, Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, Παπαδημούλη Ευανθία, Παπανικολάου Ευάγγελος, Ασπραδάκη Άννα, Μποτίνης Παύλος, Φωτίδης Χρήστος, Βαλσαμά Ευαγγελία, Καρύμπας Γεώργιος, Τσελέντας Αντώνιος, Πανταζής Παναγιώτης, Σκαμάκης Χρήστος, Ποριώτου Γεωργία, Μαυρίδης Αναστάσιος, Μαμαλάκη Μαριάννα, Νικολαροπούλου Βασιλική και Νικολιδάκης Κωνσταντίνος που ψήφισαν θετικά, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ολίγων ημερών, θα τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα περιστατικά τους ισχυρισμούς τους.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον δήμαρχο κ. Τάσο Μαυρίδη που υιοθέτησε το κείμενο του ψηφίσματος και ζήτησε την υπερψήφισή του.

Θα αποστείλουμε άμεσα το ψήφισμα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, θεωρώντας ότι το περιεχόμενό του συνιστά δίωξη και καταστρατήγηση συνταγματικών δικαιωμάτων δημοκρατικής, ελεύθερης έκφρασης λόγου και άσκησης νόμιμων δικαιωμάτων, θεσμική εκτροπή ως προς τη διαδικασία και την ουσία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και υποβάθμιση του ρόλου των δημοτικών συμβούλων.

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο από την έναρξη της θητείας την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και σήμερα, είναι καθολικά συνεπής στα θεσμικά καθήκοντά μας, συνεργατική και συνενωτική στην ουσία των θεμάτων, συνεπής στον προεκλογικό λόγο, απορρίπτοντας κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς των συναδέλφων και του δημάρχου.

Η αξιοποίηση των συνταγματικών και νομικών δυνατοτήτων για την αποκατάσταση της αλήθειας και την κατάρριψη του συνόλου των συκοφαντικών ισχυρισμών που διατυπώνονται στο ψήφισμα, είναι εύλογο και σε προσωπικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, να συνιστά κορυφαία προτεραιότητά μας.

Δημήτρης Γ. Κωνστάντος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Λυκόβρυση Πεύκη .-

Ακολουθεί το ψήφισμα που υιοθέτησαν οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι Λυκόβρυσης – Πεύκης:

Καταγγέλλουμε πολιτικές μεθοδεύσεις και πρακτικές του κυρίου Κωνστάντου, που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της πολιτικής συλλογικής δραστηριότητας στα πολιτικά δρώμενα. Συγκεκριμένα ενώ στην έκθεση συμπερασμάτων του διαχειριστικού ελέγχου πουθενά δεν προκύπτουν οικονομικές ατασθαλίες και κατάχρηση δημόσιου χρήματος και επομένως οικονομική ζημία του ΠΕΑΠ και του Δήμου, ο κύριος Κωνστάντος ξεπερνά την ουσία και με εμφανή πολιτική σκοπιμότητα προσπαθεί να σπιλώσει πολιτικά, πρόσωπα που άσκησαν διοίκηση στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή φθάνοντας στο ακραίο σημείο να αφήνει αιχμές και κατά του σημερινού Δημάρχου, επειδή απλά διαπίστωσε την ως άνω πραγματικότητα.

Τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές που δυστυχώς έχουν εκδηλωθεί κατ΄ επανάληψη, δεν συνεισφέρουν στην ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αντιθέτως δοκιμάζουν τη συνοχή του και προσπαθούν να θέσουν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου. Εξάλλου, όπως έχει επίσημα διατυπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όποιος έχει συγκεκριμένα στοιχεία διασπάθισης δημοσίου χρήματος ή υπεξαίρεσης, μπορεί να προσφύγει στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Κατόπιν των ανωτέρω καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδοκιμάσει με το ψήφισμά του τέτοιες πρακτικές που ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή στον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet