Κοινή δήλωση-καταγγελία παρατάξεων της μειοψηφίας
Πολιτική

Κοινή δήλωση-καταγγελία παρατάξεων της μειοψηφίας

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης (πλην Λαϊκής Συσπείρωσης), Μαρία Γώγου (Κοινωνία Ενεργών Πολιτών), Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (Συμμαχία Πολιτών), Μανόλης Στ. Πάγκαλος (Ριζοσπαστική Ανατροπή) και Δημήτρης Κωνστάντος (Λυκόβρυση Πεύκη.-) καταφέρονται κατά της δημοτικής αρχής του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη και την κατηγορούν ότι “προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο των πράξεων ή των παραλείψεών της”.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

Με λύπη παρακολουθούμε τη νέα δημοτική αρχή να καταβάλλει προσπάθειες για την αποφυγή του ελέγχου πράξεων ή παραλείψεών της. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο στα χρονικά όρια της νομιμότητας, μια φορά τον μήνα και τη γενικότερη τακτική να φέρνει τους δημοτικούς συμβούλους προ τετελεσμένων γεγονότων.

Το τελευταίο διάστημα στόχος της σημερινής διοίκησης έχει γίνει ο τοπικός Τύπος ενημέρωσης, δημοσιεύματα των οποίων ενοχλούν τη διοίκηση.

Από τις περίφημες δηλώσεις του δημάρχου, για δήθεν «ύπαρξη κέντρων που τάχα υπονομεύουν το έργο του» και «για τοπικά ΜΜΕ που κατά τη φαντασία του συνωμοτούν σε βάρος του», οδηγηθήκαμε αυτές τις μέρες σε εξώδικα και απειλές κατά της τοπικής εφημερίδας Αμαρυσία γιατί απλούστατα έκανε τη δουλειά της.

Είμαστε σήμερα υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την προσπάθεια της πρόεδρου του ΠΕΑΠ και όσων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου συνέταξαν και υπέγραψαν την εξώδικη δήλωση προς την ανωτέρω εφημερίδα.

Θεωρούμε ως αδιανόητη κάθε προσπάθεια εμπόδισης της λειτουργίας του δημοσιογραφικού ελέγχου του τοπικού Τύπου, σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με επίκληση εξωδίκων δηλώσεων και λοιπών νομικών μέσων, που θυμίζουν άλλες εποχές απαγόρευσης και λογοκρισίας του δημοσιογραφικού έργου.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε κτύπημα «κάτω από τη μέση» για κάθε υφιστάμενο έγκυρο δημοσιογραφικό έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο που καλύπτει τον Δήμο μας.

Η άσκηση δημόσιας εξουσίας χρειάζεται σώφρονα σκέψη και νηφάλιες αντιδράσεις, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν υφίσταται στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Με κάθε προσπάθειά μας θα φωτίσουμε όλες τις πλευρές του ανωτέρω θέματος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet