Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί: «Σκοτεινά» σημεία στην ανάπλαση της πλατείας Πέρρου
Φωτογραφία: grigoris.leon / FB
Πολιτική

Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί: «Σκοτεινά» σημεία στην ανάπλαση της πλατείας Πέρρου

Το θέμα της ανάπλασης της πλατείας Πέρρου επαναφέρει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί και ο επικεφαλής της Γρηγόρης Λέων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη για το έργο, το οποίο δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που βρίσκεται σε αναστολή καταχώρησης από το ΓΕΜΗ, με το μέγιστο του οικονομικού ανταλλάγματος που θα μπορούσε να προσφερθεί.

Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας: «Για άλλη μια φορά η Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί ζητά από τον δήμαρχο να παρουσιάσει δημόσια τη μελέτη για την πλατεία Πέρρου και να τηρήσει τα νόμιμα για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου».

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γρηγόρης Λέων και τα μέλη της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25/6 επανέφεραν μεταξύ άλλων το μείζον θέμα της πλατείας Πέρρου.

Ζήτησαν εκ νέου από τον δήμαρχο να παρουσιάσει τη μελέτη της πλατείας, μελέτη που αφενός παραμένει κρυφή τόσο από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου όσο και από τους πολίτες, αφετέρου όμως έχει δοθεί κανονικά στην εταιρεία που επιλέχθηκε με απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Συγκεκριμένα, από έγγραφα που προσκόμισε ο κ. Λέων ήρθε στο φως η υπ’ αριθμόν 15/2024 σχετική μελέτη/τεχνική περιγραφή του έργου την οποία έως και σήμερα αγνοούν οι δημότες μας.

Το κυριότερο που αναδείχθηκε για την ανάπλαση της πλατείας, είναι ότι ο δήμαρχος επέλεξε να εξαντλήσει το ποσό της απευθείας ανάθεσης σε μια εταιρεία η οποία είναι από τα νότια προάστια και ιδιοκτήτης της φαίνεται υποψήφιος σύμβουλος σε δήμο της νότιας Αττικής, ομοΐδεάτης του κ. Ψυχάλη!

Ενδεχομένως αυτό να περνούσε απαρατήρητο αν η συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία που επέλεξε ο δήμαρχος δεν είχε σοβαρό κώλυμα στο να αναλάβει δημόσιο έργο καθώς προκύπτει πως η εταιρεία μέχρι και σήμερα βρίσκεται σε αναστολή καταχώρησης από το ΓΕΜΗ, κατά συνέπεια προκαλεί απορίες η επιλογή της για την υλοποίηση του πιο εμβληματικού έργου του Δήμου μας.

Τα μέλη της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί επισταμένως έθεσαν το ερώτημα με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες τεχνικές εταιρείες που υπάρχουν στον νομό Αττικής η συγκεκριμένη εταιρεία από τα νότια προάστια και μάλιστα με το μέγιστο του οικονομικού ανταλλάγματος που θα μπορούσε να προσφερθεί.

Για άλλη μια φορά η Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί ζητά από τον δήμαρχο να παρουσιάσει δημόσια τη μελέτη για την πλατεία Πέρρου και να τηρήσει τα νόμιμα για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet