Μ. Γώγου: Ανυπαρξία έργου από τη δημοτική Αρχή Μαυρίδη
Πολιτική

Μ. Γώγου: Ανυπαρξία έργου από τη δημοτική Αρχή Μαυρίδη

Ότι δεν έχει πραγματοποιήσει έργο κατά τη διάρκεια της τριετούς διοίκησής της στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης καταλογίζει στη δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρία Γώγου.

Για «ανυπαρξία έργου» κάνει λόγο χαρακτηριστικά η επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Ενεργών Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης και σημειώνει ότι όσα έργα παρουσιάζει η διοίκηση είτε παραλήφθησαν από προηγούμενες διοικήσεις, είτε αποτελούν «επιβεβλημένες ενέργειες» του Δήμου, όπως η καθαριότητα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της κας Μ. Γώγου σημειώνεται:

Πρόσφατα διανεμήθηκε φυλλάδιο της παράταξης της διοίκησης του Δήμου με τα πεπραγμένα της για την τριετία που διένυσε. Μόνο ως απέλπιδα προσπάθεια κάλυψης της ανυπαρξίας έργου και σχεδιασμού τους για το μέλλον μπορεί να θεωρηθεί το συγκεκριμένο πόνημα. Παρουσιάζεται μια εικονική πραγματικότητα που αποθεώνει τη ρήση: «όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».

Απαριθμώντας μια σειρά έργων που σχεδιάστηκαν, προγραμματίστηκαν και άρχισαν να υλοποιούνται από προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ, σήμερα απλά ολοκληρώνονται και εμφανίζονται ως έργα δικά της, όπως οι ανακατασκευές των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πεύκη, η ανάπλαση της οδού Κορίνθου στην Πεύκη, η ενεργειακή αναβάθμιση μερικών σχολείων μας και η ολοκλήρωση του έργου του Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση το οποίο βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι συγχρηματοδοτήθηκε από τους κατοίκους με το ειδικό τέλος και την Περιφέρεια. Τι έκανε, λοιπόν η διοίκηση του Δήμου ώστε να οικειοποιηθεί αυτά τα έργα, πέρα από την παραλαβή τους;

Επιβεβλημένες ενέργειες του Δήμου παρουσιάζονται ως έργα αναβάθμισης, όπως η επισκευή κάποιων πεζοδρομίων, η συλλογή των κλαδεμάτων, η ανακύκλωση, η εν γένει καθαριότητα και ο φωτισμός του Δήμου. Ομοίως και υποχρεώσεις των δήμων που απορρέουν από τη νομοθεσία για την ανακατασκευή των παιδικών χαρών, ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά και η συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

Όσο για την περιβόητη αναχρηματοδότηση των δανείων, αυτή περιλαμβάνει την ενσωμάτωσή τους σε ένα, με περίοδο αποπληρωμής  20 ετών, εντάσσοντας ακόμα και δάνεια που το υφιστάμενο επιτόκιο τους είναι χαμηλότερο από αυτό του ΤΠΔ, αλλά και δανείου που έληγε το πρώτο εξάμηνο του 2017. Παραπλανάτε τους δημότες λέγοντας αναλήθειες σχετικά με μείωση των επιτοκίων, όταν αυτό συνέβη μόνο σε μερικά από αυτά. Αποτέλεσμα αυτής της  ενέργειας είναι η υπερχρέωση του Δήμου, επιβαρύνοντας τους δημότες, που θα  κληθούν τελικά να πληρώσουν μεγαλύτερο ποσό για την εξόφληση του ίδιου δανείου σε βάθος χρόνου. Ο μόνος στόχος σας ήταν η επίτευξη πρόσκαιρης ρευστότητας με κάθε τίμημα, ναρκοθετώντας το μέλλον του Δήμου, η γνωστή αποτυχημένη συνταγή.

Όσο για το εικονικό πλεόνασμα του 1,5 εκατομμύριο ευρώ στον ισολογισμό του 2016, σας θυμίζουμε ότι το 1 εκατομμύριο ευρώ αφορά τα διαθέσιμα από το ειδικό τέλος που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης για το Ο.Τ. 9.

Αλήθεια, αφού έχετε ρευστότητα και πλεόνασμα γιατί αφήσατε απλήρωτους τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου στα σχολεία, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής, οπότε και την επιβάρυνση του Δήμου από έξοδα επανασύνδεσης;

Ποια είναι η επισταμένη προσπάθειά σας για την είσπραξη διαφυγόντων εσόδων και τη βεβαίωση παλαιότερων οφειλών, αλλά και τη μείωση περιττών εξόδων;

Η πόλη μας, ας μη γελιόμαστε δεν άλλαξε όψη, δεν έγινε πιο όμορφη, πιο σύγχρονη, πιο πράσινη, πιο καθαρή, πιο φωτεινή, πιο προσβάσιμη, δεν αναπτύχθηκε η ανακύκλωση και δεν βελτιώθηκε η καθημερινότητα του δημότη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μια δημοτική Αρχή που ενδιαφέρεται για το μέλλον της πόλης και της καθημερινότητας των δημοτών της οφείλει να έχει όραμα, να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να υλοποιεί μικρά και μεγάλα έργα, καθώς και δράσεις που θα διευκολύνουν τη διαβίωση των δημοτών.

Η πόλη μας έχει ακόμα μεγάλα και σοβαρά θέματα να λύσει, όπως η επικαιροποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, η κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων, το κυκλοφοριακό, η ανάπλαση του κέντρου της Λυκόβρυσης, η ανάπλαση της πλατείας Πέρρου, η κατασκευή του κλειστού γηπέδου της Λυκόβρυσης, η διαμόρφωση των πλατειών, η εξεύρεση χώρου για κοιμητήριο και η διαμόρφωση της Λεωφόρου Ειρήνης κ.ά.

Αλήθεια γιατί δεν χρησιμοποιείται το πλεόνασμα, που λέτε ότι έχετε, στην άμεση υλοποίηση κάποιου από αυτά; 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet