Παρέμβαση Γ. Θεοδωρακόπουλου για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και για τα Μαρμαράδικα
Πολιτική

Παρέμβαση Γ. Θεοδωρακόπουλου για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα και για τα Μαρμαράδικα

Τη συζήτηση δύο θεμάτων στην προ ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης της 19ης Ιουνίου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου, καθώς και της προστασίας της υγείας και ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λυκόβρυσης που διαμένουν γύρω από τα Μαρμαράδικα.

Τελικώς, κανένα από τα δύο θέματα δεν συζητήθηκε, καθώς κάτι τέτοιο δεν ψηφίστηκε από το Σώμα, όπως σημειώνεται και στην ακόλουθη ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Γιατί η διοίκηση Μαυρίδη δεν ήθελε τη συζήτηση για τους εργάτες Καθαριότητας και για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων γύρω από τα Μαρμαράδικα;

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 19 Ιουνίου, που διεξήχθη χωρίς την παρουσία του δημάρχου, ο οποίος για μια ακόμη φορά δείχνει να αγνοεί και τους κατοίκους, αφού χτες ήταν «η ημέρα του πολίτη», αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ., διήρκησε οκτώ περίπου ώρες. Κι αυτό εξ αιτίας της τακτικής της δημοτικής Αρχής Μαυρίδη να συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο μια φορά τον μήνα ανεξαρτήτως της σπουδαιότητας και του αριθμού των θεμάτων.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, έθεσε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης δύο θέματα για να συζητηθούν εκτάκτως.

Το πρώτο ήταν η υπόθεση των συμβασιούχων επί τρία χρόνια εργατών καθαριότητας, που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά τον άλλα μήνα και το δεύτερο ήταν η προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λυκόβρυσης που διαμένουν στην περιοχή όπου το εργοστάσιο των μαρμάρων έκανε πέρυσι τη γιγαντιαία επέκταση, με τον χαρακτηρισμό των γύρω δρόμων ως πεζόδρομων και ήπιας κυκλοφορίας.

Το θέμα των εργαζομένων ήταν και το κυρίαρχο της συνεδρίασης και δημιούργησε πολλές εντάσεις γιατί η δημοτική Αρχή Μαυρίδη, ανεξήγητα, δεν το είχε βάλει ούτε στην ημερήσια διάταξη, γεγονός που ενόχλησε τους εργαζόμενους που είχαν προσέλθει στη συνεδρίαση ζητώντας τη συμπαράσταση του Δήμου στα δικαστήρια. Σε συνεννόηση, όμως, μαζί τους και με άλλες πλευρές της μειοψηφίας ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ζήτησε επισήμως να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα η πρόταση «Το Δ.Σ. αποφασίζει να στηρίξει τους εργαζόμενους στη δικαστική τους διεκδίκηση για το δικαίωμά τους στη μόνιμη δουλειά».

Το αίτημα δυστυχώς απορρίφθηκε από την παράταξη του κ. Μαυρίδη με 12 ναι και 13 όχι. Ναι στη συζήτηση ψήφισαν, εκτός του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και του πρώην αντιδημάρχου Κώστα Μπαλδεράνου, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και ανεξάρτητοι σύμβουλοι. Αντιθέτως είπαν ΟΧΙ, δηλαδή να μην συζητηθεί, οι Παπανικολάου, Καρύμπας, Βαλσαμά, Γκαραβέλας, Α. Μαυρίδης, Τσελέντας, Πανταζής, Αγγελόπουλος, Φωτίδης, Νικολιδάκης, Μαμαλάκη, Ασπραδάκη και Ποριώτου (η πρόεδρος). Είπαν πάντως ότι την επόμενη φορά θα το ψηφίσουν. Θα περιμένουμε…

Το θέμα με τα μαρμαράριδα, τα οποία επεκτάθηκαν μέσα στην καρδιά της πόλης και με την πλήρη αδράνεια της διοίκησης Μαυρίδη, δείχνοντας ότι η Λυκόβρυση έμεινε ανυπεράσπιστη από την απραξία των δημοτικών Αρχών τα τελευταία 15 χρόνια (Φωκιανός, Μαυρίδης) είχε την τύχη του προηγούμενου θέματος.

Η εισήγηση που έφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε: «Το Δ.Σ. προκειμένου να προστατευτούν η υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων γύρω από το εργοστάσιο των Σχιστηρίων Μαρμάρου, αποφασίζει όπως οι γύρω δρόμοι (εκτός της Λαμπράκη) να μετατραπούν σε πεζόδρομους και ήπιας κυκλοφορίας». Εδώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 10-10 και δύο παρών. Ναι στην πρόταση εκτός των δύο στελεχών της Συμμαχίας Πολιτών (ο επικεφαλής Γ. Θεοδωρακόπουλος και ο Κ. Μπαλδεράνος) ψήφισαν μέλη της μειοψηφίας. Αρνητικοί στην πρόταση ήταν και πάλι τα μέλη της παράταξης του δημάρχου, οι: Τσελέντας, Νικολιδάκης, Μαμαλάκη, Φωτίδης, Παπανικολάου, Καρύμπας, Ασπραδάκη, Πανταζης, Γκαραβέλας, Ποριώτου (πρόεδρος). Παρών ψήφισαν οι Τ. Μαυρίδης, Μ. Πατούλη.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος σε δηλώσεις του εξέφρασε την απορία του για τη στάση της δημοτικής Αρχής σε δύο τόσο μεγάλα θέματα. «Τους υποσχόμαστε πάντως ότι εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και για τους εργαζόμενους και για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους γύρω από τα μαρμαράδικα» τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet