ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μήνυμα συνεργασίας από Λυκόβρυση
Πολιτική

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Μήνυμα συνεργασίας από Λυκόβρυση

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην πλατεία Λυκόβρυσης. «Την Κυριακή δεν θα αποφασίζουμε για την τύχη της χώρας. Θα αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας, για τη γειτονιά μας. Για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα και θα βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Θα αποφασίσουμε για το ποιοι την επόμενη ημέρα θα νοιαστούν για την καθαριότητα της πόλης, για τις ελλείψεις στα σχολεία και τις παιδικές χαρές, για τα ΚΑΠΗ, για τους παιδικούς σταθμούς, για τη δημοτική συγκοινωνία, για τους αθλητικούς χώρους, για τις πολιτιστικές δημιουργίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:

Η ομιλία του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου ήταν όπως πάντα χαμηλών τόνων και άκρως ενωτική. Η μεγάλη κοσμοσυρροή έκανε μεγάλη εντύπωση και φάνηκε ξεκάθαρο το μήνυμα υπεροχής έναντι των άλλων συνδυασμών. Με πολύ θετικά λόγια σχολιάστηκε και η παρουσία του κορυφαίου Έλληνα σπορτκάστερ Χρήσου Σωτηρακόπουλου, ο οποίος και προλόγισε το Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. «Είμαστε φίλοι από πολλά χρόνια και γνωρίζω την εργατικότητά του, την εντιμότητά του και την αποτελεσματικότητά του» τόνισε.

«Η επιλογή μας να παρουσιάσουμε απόψε τον ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό μας εδώ από την πλατεία της Λυκόβρυσης δεν είναι τυχαία. Θέλαμε με τον τρόπο αυτό να δηλώσουμε τη βούλησή μας ότι οι δυο πρώην Δήμοι θα είναι ενωμένοι και ισότιμοι όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην ουσία κι ότι αυτοί που προσπάθησαν να κάνουν παλαιοκομματικού τύπου παιχνιδάκια με το θέμα αυτό ανήκουν οριστικά στο παρελθόν» τόνισε στην αρχή με νόημα.

“Να δουλέψουμε όλοι μαζί”

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα τέσσερα χαμένα χρόνια αυτής της περιόδου και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πεύκης και της Λυκόβρυσης. «Αυτό το αντιλαμβάνονται σήμερα όλοι» υπογράμμισε. Και κάλεσε τους πολίτες σε μια μεγάλη συλλογική και συνολική προσπάθεια γιατί δεν είναι εύκολο, όπως είπε, να αλλάξει η κατάσταση. «Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε. Κι εδώ δεν χωράνε προσωπικές πολιτικές. Εμείς απλώνουμε από σήμερα το χέρι συνεργασίας σε όλες τις παρατάξεις που μετέχουν στις εκλογές. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν. Όλοι για το συμφέρον του Δήμου μας δουλεύουμε. Ας καθίσουμε λοιπόν σε ένα τραπέζι κι ας προχωρήσουμε μαζί. Γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα και η πόλη μας δεν αντέχει» είπε μιζέριες και κοκορομαχίες.

Έκανε μάλιστα και μια σημαντική διευκρίνιση: «Εμείς το είπαμε καθαρά από την αρχή της προεκλογικής περιόδου. Το ξαναλέμε και σήμερα. Δεν πρόκειται να βγάλουμε καμιά υβριστική ανακοίνωση εναντίον οποιασδήποτε παράταξης. Προκληθήκαμε και δεν το πράξαμε. Έτσι θα πάμε έως το τέλος. Προχωράμε με υπευθυνότητα και συνέπεια. Και επάνω από όλα με αρχές» είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποια βασικά σημεία του προγράμματος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

Στο αναλυτικό πρόγραμμά μας υπάρχουν πολλά και σημαντικά μέτρα για την οικογένεια, όπως είναι π.χ. η δημιουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-12 ετών, όλο τον χρόνο, για τις ώρες 13.00 έως 21.00, ώστε να διευκολύνουμε την εργαζόμενη μητέρα. Όπως και η κατασκευή βρεφικού σταθμού, για τις μητέρες με μωρά έως 2,5 ετών.

Μέτρα για την μετάβαση στον ψηφιακό Δήμο, ώστε ο πολίτης να ενημερώνει τον Δήμο με μήνυμα από το κινητό του για τα καθημερινά προβλήματα. Όπως και για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μεταξύ των δυο δημαρχείων ώστε ούτε οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης να πρέπει να πηγαίνουν στην Πεύκη αλλά ούτε και οι κάτοικοι της Πεύκης να πρέπει να έρχονται εδώ για την Τεχνική Υπηρεσία.

Μέτρα για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής που είτε έχουν εδώ την έδρα τους, είτε εκτός αλλά είναι κάτοικοι του Δήμου μας.

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για τη διάθεση χώρου για έδρα νέων που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Και φυσικά θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε όσο περισσότερο γίνεται την απασχόληση με τις τοπικές επιχειρήσεις. Υπολογίζουμε ότι μέσα στην επόμενη περίοδο μπορεί να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας από τις πρωτοβουλίες αυτές.

“Οι εποχές απαιτούν συνεργασία”

Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να σας υποσχεθούμε πράγματα που δεν γίνεται, δεν πρόκειται να σας πούμε παχιά λόγια. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά δεν μας εξέφραζαν ποτέ. Δεν είμαστε της σχολής ότι ο κάθε καινούργιος παραλαμβάνει από τον άλλο… χάος. Αυτά, ή μάλλον και αυτά μας φάγανε. Και είναι καιρός να τελειώνουμε. Οι πολίτες θέλουν την αλήθεια και όχι προπαγάνδα. Η εποχή μας απαιτεί όσο τίποτε άλλο συναινέσεις, συμφωνίες, συνεργασίες. Αναζητεί συνθέσεις και ενότητα. Και θέλει Συμμαχίες και χαμηλούς τόνους από παντού. Και όσο νωρίτερα το αντιληφθούμε όλοι τόσο πιο γρήγορα θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια του παρελθόντος. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από λίγο καιρό, όταν ο σημερινός δήμαρχος ανακοίνωσε την αποχώρησή του, μόνο η δική μας πλευρά αναφέρθηκε δημόσια στα θετικά της προσφοράς του. Κι αυτό, ανεξαρτήτως από τον θεσμικό μας ρόλο, ως αντιπολίτευση, να ελέγχουμε τη διοίκηση του Δήμου. Θα σας αναφέρω κι ένα άλλο γεγονός. Εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσαμε τον πρώτο χρόνο το 92% των εισηγήσεων, κάτι που δεν συνέβη σε κανέναν άλλο Δήμο της χώρας».

Πριν από την παρουσίαση των υποψηφίων ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Λυκόβρυσης. «Είναι πολλά τα ανοικτά θέματα με τα οποία η δημοτική αρχή είτε απέφυγε να ασχοληθεί, είτε δεν μπόρεσε να δώσει τις λύσεις που έπρεπε και είχε υποσχεθεί. Θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Γιατί μετά τις εκλογές του 2010 είμαι καθημερινά στη Λυκόβρυση κι έτσι τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, δεν τη θυμήθηκα τώρα προεκλογικά».

Το “στοιχειωμένο” κλειστό στη Λυκόβρυση

Και αναφέρθηκε στο στοιχειωμένο κλειστό γυμναστήριο, στην έλλειψη σχολικών χώρων, στο χαράτσι που πληρώνουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης, στο κυκλοφοριακό όπου έχει ρυθμιστεί να… περνάνε όλα τα οχήματα από το κέντρο της πόλης, στον κακό φωτισμό ιδιαιτέρως στις γειτονιές, στην ανάπλαση του κέντρου που όλο… γίνεται και δεν άρχισε ποτέ, στην υπόθεση με το κτήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο η πόλη είναι πάντα απέξω, στο πρόβλημα των λυμάτων και σε πολλά άλλα. «Όσον αφορά το Ο.Τ. 9 βεβαίως και θα προχωρήσει κανονικά, αλλά θα ζητήσουμε από τον εργολάβο να κάνει κάποια άλλα έργα στην πόλη γιατί θεωρούμε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια. Το έργο αυτό είναι υπέρ κοστολογημένο» τόνισε με έμφαση.

 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet