Συνάντηση Τ. Μαυρίδη με επικεφαλής μειοψηφίας για τον προϋπολογισμό
Πολιτική

Συνάντηση Τ. Μαυρίδη με επικεφαλής μειοψηφίας για τον προϋπολογισμό

Στο πλαίσιο ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το έτος 2015 ο δήμαρχος Αναστάσιος Μαυρίδης προσκάλεσε για δεύτερη φορά την Τρίτη 11 Νοεμβρίου στο γραφείο του, τους επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας για μια κατ΄ ιδίαν συζήτηση με αντικείμενο την εξεύρεση πόρων για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η συζήτηση, στην οποία συμπεριλήφθηκε ο ισοσκελισμός του συντελεστή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων μεταξύ των δύο δημοτικών ενοτήτων, ολοκληρώθηκε «με κοινή αποδεκτή διαπίστωση ότι το ζητούμενο του Δήμου δεν είναι άλλο από την εύρυθμη λειτουργία του», καθώς και με «μη ύπαρξης πρότασης άλλων τρόπων εξεύρεσης οικονομικής ενίσχυσης»όπως αναφέρει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου και η οποία κινήθηκε σε αρκετά διαλλακτικό κλίμα, ο κ. Μαυρίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αναγκαιότητας του ισοσκελισμού του συντελεστή φόρου των ηλεκτροδοτούμενων χώρων και για τις δυο περιοχές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μετά την καλλικρατική ένωση σε έναν ενιαίο Δήμο. Με τον ισοσκελισμό αυτόν, ο οποίος ισχύει σε όλους σχεδόν τους δήμους της χώρας, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα προσθέσει στον προϋπολογισμό του 117.000 ευρώ.

Με το απολύτως αναγκαίο αυτό ποσό, ο Δήμος θα μπορέσει να αυξήσει και να ενισχύσει τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων του Δήμου, να ενισχύσει το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, να αγοράσει νέο εξοπλισμό για τις παιδικές χαρές ή να συντηρήσει και να επισκευάσει τον ήδη υπάρχον. Θα μπορέσει ακόμη, να επισκευάσει τα λεωφορεία της Συγκοινωνίας του Δήμου, να αγοράσει καινούργιους κάδους απορριμμάτων και να επιλύσει πολλά ακόμη θέματα και δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του δημότη.

Αναγνωρίζοντας όλοι την αναγκαιότητα της ενίσχυσης όλων των προαναφερόμενων δομών και συνάμα λόγω της μη πρότασης άλλων τρόπων εξεύρεσης οικονομικής ενίσχυσης από τους επικεφαλής των συνδυασμών η συζήτηση ολοκληρώθηκε με κοινή αποδεκτή διαπίστωση ότι το ζητούμενο του Δήμου δεν είναι άλλο από την εύρυθμη λειτουργία του.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet