Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «Θεατρικά Δρώμενα Καλοκαιριού 2015»
Πολιτισμός

Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «Θεατρικά Δρώμενα Καλοκαιριού 2015»

Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «Θεατρικά Δρώμενα Καλοκαιριού 2015» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με την παράσταση «Σπουδή Ιφιγένειας», μια προσέγγιση της Ιφιγένειας εν Ταύροις του Ευριπίδη, από τη θεατρική ομάδα και το Θεατρικό Εργαστήρι του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης, την Παρασκευή 22 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης.

Το έργο, και τις δύο ημέρες (22 & 23 Μαΐου) που παρουσιάστηκε, μεταλαμπάδευσε στους θεατές την επαφή με τον τραγικό λόγο, την εμβάθυνση στον μύθο και την ανίχνευση των αρχετυπικών καταστάσεων που κάνουν την τραγωδία να μας αφορά μέχρι σήμερα, δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά τη δημιουργία της. Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Εργαστηρίου με επικεφαλής τη θεατρολόγο, ηθοποιό και εκπαιδευτικό Μαρία Χριστοδούλου για την ποιότητα με την οποία προσεγγίζουν τη θεατρική πράξη μέσα από το αρχαίο δράμα.

Μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφοΠαράλληλα, την Κυριακή 24 Μαΐου στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης η μουσική σκηνή «Οι άθλ(ι)οι του Ηρακλή» παρουσίασε, υπό την αιγίδα του ΠΕΑΠ, ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Παρουσιάστηκαν τραγούδια από μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς, που διαχρονικά ακούγονται και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα και μιλούν στην ψυχή μας. Όπως τόνισε η κα Πατούλη «Ένα μέρος από αυτή τη σπουδαία δουλειά απολαύσαμε σήμερα, αναπολώντας εκείνη την παλιά εποχή, επιχειρώντας να φέρουμε λίγο από το άρωμά της στις μέρες μας, που είναι τόσο διαφορετικές και τόσο πιο σύνθετες». Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ ευχαρίστησε τον μουσικοσυνθέτη, αρχιμουσικό και μαέστρο της μουσικής σκηνής (χορωδία), Ηρακλή Τσουκλείδη και όλους τους συντελεστές του μουσικοθεατρικού ταξιδιού στο διαχρονικό ελληνικό τραγούδι του Παλιού Σινεμά.

Τους επόμενους μήνες οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τα καλοκαιρινά τους βράδια με την επανάληψη του αφιερώματος στον Ελληνικό Κινηματογράφο στις 13 και 14 Ιουνίου καθώς και να περιπλανηθούν σε ένα ρομαντικό Σαιξπηρικό ταξίδι στις 5 & 6 Ιουλίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet