Πολιτιστικά δρώμενα ΠΕΑΠ: Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο
Πολιτισμός

Πολιτιστικά δρώμενα ΠΕΑΠ: Ο Πολιτισμός δίπλα στον Άνθρωπο

Την έναρξη των πολιτιστικών δρώμενων του Νομικό Προσώποπου ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτιστμός) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρός του Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, συνοδεύοντάς το από το μήνυμά της, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

Φίλες και φίλοι,

Υπηρετώντας με συνέπεια τη νέα φιλοσοφία του ΝΠ.Δ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, που βασίζεται σε τρεις άξονες, στον οικονομικό εξορθολογισμό, στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και στην κοινωνική αλληλεγγύη, συνεχίζουμε την ανάδειξη του Πολιτισμού μέσα από τον θεσμό των «Πολιτιστικών Δρώμενων – Χειμώνας 2015-16».

Η φιλοσοφία του ΠΕΑΠ αποτυπώνεται στη φράση «Ο Πολιτισμός δίπλα στον άνθρωπο» και ενσαρκώνεται στην καθημερινότητα των δημοτών ως αέναη πράξη αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο και ανθρωπισμού.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Δίνοντας προτεραιότητα στην ποιοτική ψυχαγωγία, συνθέτουμε ένα πλουραλιστικό περιεχόμενο δημιουργικών εκδηλώσεων για την ελεύθερη έκφραση, την τέχνη, τη μουσική, τον χορό και το θέατρο, προσφέροντας δημιουργικές πολιτιστικές διεξόδους.
  • Μέσα από τις διαδημοτικές συνεργασίες, αναδεικνύουμε τη δημιουργία πολιτισμού στις δομές του ΠΕΑΠ, ερχόμαστε σε επαφή με καλλιτεχνικές ομάδες, φορείς και εθελοντές, συνδιαμορφώνοντας κοινό πλαίσιο ανταλλαγής και αξιοποίησης κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης.
  • Διατηρούμε ζωντανό τον πολιτισμό στον Δήμο μας, με εκδηλώσεις δωρεάν για όλους, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Πολιτισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν πρέπει να τον ακυρώνει.
  • Με όραμα την προώθηση διαδημοτικών συνεργασιών θεωρούμε πως η συμμετοχή και ο τρόπος που αγκαλιάζουμε τον Πολιτισμό μπορεί να μας βγάλει από τα αδιέξοδα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δίνοντας νέα ώθηση και ελπίδα στην καθημερινότητά μας.

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, πρόεδρος ΠΕΑΠ, δημοτική σύμβουλος, φιλόλογος – εκπαιδευτικός

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών δρώμενων του ΠΕΑΠ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet