Στην παράσταση του 2ου ΓΕ.Λ. Πεύκης «Αντιγόνη» η Μ. Πατούλη μαζί με μαθητές της
Πολιτισμός

Στην παράσταση του 2ου ΓΕ.Λ. Πεύκης «Αντιγόνη» η Μ. Πατούλη μαζί με μαθητές της

Τη θεατρική διασκευή της Σοφόκλειας τραγωδίας «Αντιγόνη», του 2ου ΓΕ.Λ. Πεύκης, παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Το μνημειώδες έργο πήρε «σάρκα και οστά» με πρωτοβουλία της διευθύντριας του Λυκείου, Ιωάννας Κουραμπέα, και του φιλολόγου, Χρήστου Κρητικού, μέσα από τη θεατρική πράξη των μαθητών του Β1 τμήματος του Λυκείου, με τη βοήθεια και τη διδασκαλία του ηθοποιού, σκηνοθέτη και μουσικού, Θεόδωρου Οικονομίδη. Για την εξαιρετική, εκπαιδευτική πρωτοβουλία η κα Πατούλη συνεχάρη τη διευθύντρια, κα Κουραμπέα, και τον συνάδελφό της, κ. Κρητικό.

«Η αγέρωχη στάση της ηρωίδας του έργου αποτελεί διαχρονικά παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει την πολιτισμένη ανθρωπότητα», ανέφερε η κα Πατούλη σε συζητήσεις της με γονείς, αλλά και μαθητές που παρακολούθησαν το έργο. Παράλληλα, στάθηκε στην υπέρτατη φράση ανθρωπισμού της Αντιγόνης «Δεν γεννήθηκα για να μισώ, άλλα να αγαπώ» που αποτελεί, όπως ανέφερε, «το αποκορύφωμα της σοφόκλειας σκέψης και τέχνης καθώς και την πεμπτουσία ενός Πολιτισμού που έβαλε στο κέντρο του κόσμου τον Άνθρωπο».

Η κα Πατούλη ως εκπαιδευτικός, αλλά και δημοτική σύμβουλος ευχήθηκε στα παιδιά να εμπνέονται από τα διαχρονικά μηνύματα του τραγικού λόγου, μετατρέποντάς τα σε πεδία γόνιμης σκέψης, αλλά και φιλοσοφικής θεώρησης για την ίδια τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεόδωρος Οικονομίδης μετέγραψε τα χορικά σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, κατασκεύασε τις μάσκες και έγραψε τη μουσική που ακούστηκε ζωντανά από πιάνο, πανδουρίδα και ηλεκτρική κιθάρα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet