Στην οδό Ρεμπέτικου… περπάτησε το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτισμός

Στην οδό Ρεμπέτικου… περπάτησε το ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Mε επίκεντρο το τραγούδι, την ιστορία και το γνήσιο ρεμπέτικο πάθος το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσίασε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό δρώμενο, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το ΠΕΑΠ τιμώντας τις ιστορικές ρίζες του ρεμπέτικου τραγουδιού παρουσίασε «Την οδό του Ρεμπέτικου», μια παράσταση βασισμένη στην ποικιλία των μουσικών ειδών, στην απήχηση των ρεμπέτικων στις λαϊκές μάζες καθώς και στην ανάδειξη όλων των μεγάλων συνθετών που αποτέλεσαν τους εκφραστές και μιμητές των επόμενων μουσικών γενεών. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα μέλη του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Π. Ζήση. Τη διδασκαλία – καλλιτεχνική επιμέλεια των χορών του ΠΕΑΠ είχαν οι: Μαρία Μπαφαλούκου, Αθανασία Σταυροπούλου και Μαρία Τσώνου.

Μέσα από την, κοινώς, αποδεκτή, θεμελιώδη αξία και προσφορά του «ρεμπέτικου τραγουδιού» στο μουσικό στερέωμα της ελληνικής κοινωνίας το ΠΕΑΠ, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «για μια ακόμη φορά εστίασε στην υλοποίηση δρωμένων που συνθέτουν την πολιτιστική ύλη των δομών του, αλλά και της ιστορικής παρακαταθήκης που έχουμε ως Έλληνες».

Την παράσταση παρακολούθησαν πολλοί πολίτες του Δήμου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης – δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μέλη του Δ.Σ. ΠΕΑΠ κ.κ. Αναγνώστου, Ιακωβίδης, πρόεδροι συλλόγων και φορέων του Δήμου, καθώς και φίλοι του ΠΕΑΠ που στηρίζουν κάθε δραστηριότητα στον χώρο του Πολιτισμού και της ελεύθερης έκφρασης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet