Η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ ανεβάζει «Ευμενίδες»
Πολιτισμός

Η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ ανεβάζει «Ευμενίδες»

Η Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσιάζει την τραγωδία «Ευμενίδες» του Αισχύλου το Σάββατο 11, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λυκόβρυση (Υακίνθων & Ρίμινι).

«Ευμενίδες» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΕΑΠΏρα έναρξης παραστάσεων: 21.00.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το έργο

Στην τρίτη τραγωδία της Ορέστειας οι Ερινύες καταδιώκουν τον Ορέστη, που έχει βρει προσωρινό καταφύγιο στον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Ο θεός τον συμβουλεύει να πάει στην Αθήνα για να δικαστεί. Εκεί γίνεται ικέτης της Αθηνάς και εκείνη συστήνει το νέο δικαστήριο του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει την τύχη του. Στην αριστουργηματική αυτή τραγωδία του Αισχύλου, όχι μόνο εξαγνίζεται η κατάρα των Ατρειδών με τη θεϊκή παρέμβαση, αλλά προβάλλονται και οι εξελίξεις του πολιτικού πολιτισμού: τις χθόνιες θεότητες της καταστροφικής μανίας και της ατέρμονης εκδίκησης διαδέχονται οι νέοι, φιλειρηνικοί και σοφοί Ολύμπιοι θεοί. Ο άγραφος νόμος της εκδίκησης αντικαθίσταται από τη δικαστική διαδικασία και οι δίκες που κρίνονταν με όρκους, τώρα διεξάγονται με βάση τις μαρτυρίες και την έρευνα. Με τη δύναμη της Δίκης και του Λόγου, οι Ερινύες από εκδικήτριες μισητές θεές μετατρέπονται σε ευεργετικές δυνάμεις.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας

Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυάννα Βλατή  

Μακιγιάζ: Μελίνα Γλαντζή

Κίνηση-Βοηθός σκηνοθέτη: Σταύρος Ψυλλάκης

Αθηνά: Ντέμη Αντωνοπούλου  

Ορέστης: Βασίλης Μάραντος

Απόλλωνας: Νικόλας Μίχας   

Κλυταιμνήστρα: Αθηνά Σαρδέλη  

Προφήτισσα: Σοφία Βόκα

Χορός Ευμενίδων (αλφαβητικά): Όλγα Αβραμίδου, Νάγια Βλάχου, Ελένη Λέκκα, Έλλη Μαμούνα, Αυγή Μάσχα, Χρυσάνθη Μπεκύρου, Γενοβέφα Παυλίδου, Φωτεινή Πικραμένου.

Παίζουν (αλφαβητικά): Γιώργος Βενάρδος, Νίκος Βλάχος, Θωμάς Μπουραντάς, Αλέξανδρος Μπούρας, Γιάννης Τσούτσος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet