Στην τηλεματική εφαρμογή εκπαιδεύτηκαν οι οδηγοί και το προσωπικό των απορριμματοφόρων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Λυκόβρυση - Πεύκη

Στην τηλεματική εφαρμογή εκπαιδεύτηκαν οι οδηγοί και το προσωπικό των απορριμματοφόρων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Οι  οδηγοί των απορριμματοφόρων και το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας εκπαιδεύτηκαν στον χειρισμό και τη λειτουργία της τηλεματικής εφαρμογής που διαθέτει πλέον ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκε στα απορριμματοφόρα ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο οι οδηγοί τους, με το πάτημα ενός κουμπιού, ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για τα σημεία στα οποία βρίσκονται πράσινα, μπάζα και ογκώδη απορρίμματα. Με αυτό τον τρόπο οι πληροφορίες φτάνουν αυτόματα στο Γραφείο Κίνησης και στην επόμενη βάρδια, έτσι ώστε αυτή να κάνει την απαραίτητη αποκομιδή τους.

Παράλληλα, στα απορριμματοφόρα λειτουργούν ειδικοί αισθητήρες οι οποίοι θα καταγράφουν στην εφαρμογή όλους τους κάδους που βρίσκονται στον Δήμο, ανά ρεύμα (πράσινους, μπλε, κίτρινους, καφέ). Ταυτόχρονα θα δίνουν πληροφορίες χωροθέτησης και μελλοντικά και τις ποσότητες κάθε κάδου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Ο Δήμος μας καινοτομεί και στην καθαριότητα με τη σύγχρονη τηλεματική εφαρμογή που εγκατέστησε και χρησιμοποιεί στα απορριμματοφόρα. Στο μέλλον οι εφαρμογές αυτές θα εμπλουτίζονται ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μίας σύγχρονης πόλης».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε: «Ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση  της Υπηρεσίας Καθαριότητας που εφαρμόζουμε βοηθά στον καλύτερο προγραμματισμό των εργασιών και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόδοση με μικρότερη δαπάνη σε εργατοώρες και καύσιμα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet