Τρεις εργαζόμενοι του προγράμματος 55-67 παραμένουν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025
Λυκόβρυση - Πεύκη

Τρεις εργαζόμενοι του προγράμματος 55-67 παραμένουν στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου δικάστηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση τριών εργαζομένων του προγράμματος 55-67 που εργάζονται στην καθαριότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να παραμείνουν στην εργασία τους και μετά τη λήξη του προγράμματος και συγκεκριμένα μέχρι τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων τον Φεβρουάριο του 2025, καθώς το διετές πρόγραμμα επιδότησης εργασίας λήγει τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Πριν απο λίγη ώρα δημοσιεύθηκε η απόφαση του δικαστή που κάνει δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής για την παραμονή στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, μετά την παραδοχή της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μανώλης Σπαθής, που εκπροσώπησε την δημοτική αρχή ως μάρτυρας, ανέπτυξε το σκεπτικό της  απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Ακόμη, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι η Διεύθυνση Περιβάλλοντος έχει αιτηθεί επιπλέον ΥΕ Εργάτες καθαριότητας, όπως επίσης και ότι η απώλεια των ανωτέρω θέσεων εργασίας θα οδηγήσει σε ουσιαστικά προβλήματα λειτουργίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Η δικαστής έκρινε θετικά την αίτηση των εργαζομένων και παραμένουν στις υπηρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Με αυτό τον τρόπο στηρίζει έμπρακτα η δημοτική αρχή τους εργαζόμενους» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή και προσθέτει: «Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση οδήγησε στην αναβολή του θέματος κατά τη συνεδρίαση στις 23/07 και στην έκτακτη συνεδρίαση στις 26/07 -για μια ακόμα φορά απλώς δεν προσήλθε για να ληφθεί η απόφαση ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι δεδομένο ότι εάν δεν είχε ληφθεί η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής με το σκεπτικό ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα ήταν η ίδια».

Προηγούμενο άρθρο

Τρεις εργαζόμενοι του προγράμματος 55-67 παραμένουν στον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet