Προβληματίζει το γήπεδο ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα
Αθλητισμός

Προβληματίζει το γήπεδο ποδοσφαίρου στο κτήμα Καρέλλα

Δεν ήταν λίγοι οι προβληματισμοί για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου σε τμήμα του κτήματος Καρέλλα στο Μαρούσι. Στη σχετική συζήτηση (σ.σ. με θέμα «Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διαμόρφωση και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου»), αν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να αποχτήσει και πάλι η πόλη ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (σ.σ. το προηγούμενο «εξαφανίστηκε εν μία νυκτί για να δημιουργηθεί το πάρκινγκ στο ΟΑΚΑ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και εν συνεχεία «εξαφανίστηκε» και η υπόσχεση για επαναφορά του μετά το τέλος των Αγώνων), ο χώρος που επιλέχθηκε για την κατασκευή του έγειρε ερωτηματικά από αρκετές πλευρές.

Γιώργος ΠατούληςΟ δήμαρχος, έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό του γηπέδου της πόλης και κυρίως στο ότι, όταν το 2008 η διοίκηση επιχείρησε να επαναφέρει το γήπεδο στην αρχική του θέση, «σκόνταψε» πάνω στην αλλαγή χρήσης του χώρου που είχε μεσολαβήσει, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται πλέον, προκειμένου να μη χαθεί το κονδύλι των 2,15 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλιστεί για το έργο, να καταλήξει στη λύση Καρέλλα. Ο κ. Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε το γήπεδο ως «ένα μεγάλο όραμα που μπαίνει στην τελική ευθεία», προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν είναι το μεγαλύτερο αθλητικό έργο που θα κατασκευαστεί στην πόλη, αλλά το έργο με το οποίο θα ξεκινήσουμε το 2015».

Απείχε της ψηφοφορίας η μείζων μειοψηφία

Λευτέρης ΜαγιάκηςΑπό την πλευρά της μειοψηφίας, τις ισχυρότερες ενστάσεις εξέφρασε η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, η οποία σημείωσε ότι από τις περίπου 10-12 μελέτες που απαιτούνται για το έργο, έχει υποβληθεί μόνο η μία και οι υπόλοιπες βρίσκονται στα στάδιο της εκπόνησης. Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης, εξέφρασε και τους φόβους του ότι επιχειρείται «σαλαμοποίηση» του κτήματος Καρέλλα, αφού η αξιοποίησή του γίνεται τμηματικά, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για κατασκευή γηπέδου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου για την περίοδο 2011-2014.

Τέλος, ζήτησε να υπάρξει μία παράταση 10 έως 15 ημερών για να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους (σ.σ. αρκετοί κάτοικοι έχουν εκδηλώσει την ανησυχία τους για τις κυκλοφοριακές και άλλες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η λειτουργία του γηπέδου στην περιοχή τους) και να εξασφαλιστούν δεσμεύσεις για τη συνολική αξιοποίηση του χώρου. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τον δήμαρχο, ο οποίος επικαλέστηκε το γεγονός ότι το κονδύλι που έχει εξασφαλιστεί, εάν δεν γίνει αποδεκτό μέσα στο 2014, θα πάει σε άλλο πρόγραμμα και ως εκ τούτου, η παράταξη του κ. Λ. Μαγιάκη, θεωρώντας ότι το θέμα «μπαίνει εκβιαστικά» απείχε της σχετικής ψηφοφορίας.

«Ναι μεν, αλλά» από τις υπόλοιπες παρατάξεις και «λευκό» από Δ. Κλαπάκη

Οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας υπερψήφισαν το θέμα, εκφράζοντας ωστόσο και τις επιφυλάξεις τους.

Κώστας ΒλάχοςΕιδικότερα, ο κ. Κώστας Βλάχος (ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ) αναγνώρισε την αναγκαιότητα του γηπέδου, αλλά επεσήμανε τις εκκρεμότητες με τις μελέτες και ζήτησε τη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι θα κάνει τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι.

Θανάσης ΦωτόπουλοςΕκ μέρους της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, ο κ. Θανάσης Φωτόπουλος δήλωσε ότι είναι θετικό ότι, κατόπιν πιέσεων, αποφασίστηκε η δημιουργία του γηπέδου, το οποίο ωστόσο θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα εξυπηρετεί δωρεάν και τις ανάγκες των σχολείων, της νεολαίας και της λαϊκής οικογένειας. Την ίδια στιγμή, πάντως, ζήτησε από τη διοίκηση να δεσμευτεί ότι δεν θα πειραχτεί ο υπόλοιπος χώρος στο κτήμα Καρέλλα και ότι θα φέρει άμεσα τις μελέτες που απαιτούνται για συζήτηση στο Σώμα.

Δορύλαος ΚλαπάκηςΟ κ. Δορύλαος Κλαπάκης, από την παράταξη ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, τόνισε ότι για να γίνει το γήπεδο θα έπρεπε να υπάρχει χωροθετημένος χώρος για τη συγκεκριμένη χρήση, ενώ άφησε να διαφανεί ότι το θέμα δεν θα προχωρήσει για λόγους που έχουν να κάνουν με το ιδιοκτησιακό της περιοχής, αλλά και με τα οικονομικά του Δήμου.

Τάσος ΣπυρόπουλοςΤέλος, ο κ. Τάσος Σπυρόπουλος, από τους ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, συμφώνησε κι αυτός με την αναγκαιότητα του γηπέδου, αν και πρόσθεσε ότι δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό περί «μεγάλου οράματος» όταν μιλάμε για μία βασική αθλητική υποδομή εν έτει 2014. Παράλληλα, κάλεσε τη δημοτική αρχή να δεσμευτεί ότι δεν θα πειραχθεί το δασικό κομμάτι του κτήματος και ότι θα φέρει τις σχετικές μελέτες στο Συμβούλιο και ζήτησε να υπάρξει κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης του Καρέλλα, ώστε να αποφευχθεί η τμηματική αξιοποίηση.

Πρόσθετοι προβληματισμοί

Πλην των επικεφαλής των παρατάξεων, τους προβληματισμούς τους κατέθεσαν και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θανάσης ΒλαχοπιώτηςΟ Θανάσης Βλαχοπιώτης, από την πλειοψηφία, παραδέχθηκε ότι η αρχική θέση του γηπέδου διέθετε καλύτερη πρόσβαση από αυτήν που τελικώς επιλέχθηκε, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Επίσης, επεσήμανε ότι το γήπεδο θα προσφέρει στα σχολεία της περιοχής μία αθλητική υποδομή εφάμιλλη αυτών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, ενώ τόνισε ότι για το θέμα είχαν ενημερωθεί προεκλογικώς οι κάτοικοι. Παρ΄ όλα αυτά, έσπευσε να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες λέγοντας ότι δεν πρόκειται για κατασκεή σταδίου, αλλά γηπέδου (σ.σ. θα περιλαμβάνει λυόμενες κατασκευές, ως αποδυτήρια αθλητών και κερκίδες 300 θέσεων για τους επισκέπτες). Ωστόσο, ζήτησε να ληφθούν όλες οι εξασφαλίσεις ώστε να μην επιχειρηθεί οποιαδήποτε αλλαγή στο συζητούμενο σχέδιο «ακόμη κι όταν εμείς δεν θα βρισκόμαστε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ηλίας ΓιαννακάκοςΟ Ηλίας Γιαννακάκος, απο τη μείζονα μειοψηφία, τόνισε ότι το Καρέλλα πρέπει να αξιοποιηθεί συνολικά, εκφράζοντας την απορία του εάν το σχεδιαζόμενο γήπεδο υπηρετεί την εν λόγω αξιοποίηση ή την υπονομεύει. Τέλος, κατηγόρησε τη διοίκηση ότι αντιμετωπίζει με «προχειρότητα» το όλο θέμα, ενώ ρώτησε στη βάση ποιας μελέτης αποφασίστηκε να γίνει γήπεδο στον συγκεκριμένο χώρο.

Ρένα ΧαλιώτηΤέλος, η κ. Ρένα Χαλιώτη, εκ μέρους της πλειοψηφίας, διαβεβαίωσε τους προέδρους των τοπικών συλλόγων που ανησυχούν ότι η ίδια παρακολούθησε βήμα προς βήμα την όλη διαδικασία και δεν υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης της περιοχής, αλλά αντιθέτως αναβάθμισης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εάν είχα εντοπίσει τον παραμικρό κίνδυνο, θα ήμουν η πρώτη που θα αντιδρούσα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet