Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΑΚΑ το Δ.Σ. Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΟΑΚΑ το Δ.Σ. Αμαρουσίου

Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) ενάντια στην εκποίησή του, μέσω της ένταξης στο νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Μαΐου 2016.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΚΑ, Χρήστου Χρηστακίδη, ο οποίος αποκάλυψε ότι την προαναφερόμενη εξέλιξη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης, την πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ, ενώ στη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, «από τις 300 λέξεις που είπε, οι 200 ήταν “επιχειρήσεις” και “κέρδη”».

Ο κ. Χρ. Χρηστακίδης υποστήριξε ότι το ΟΑΚΑ δεν είναι επιχείρηση, ενώ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να προχωρεί η κυβέρνηση σε μία τέτοια κίνηση, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν από τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους εργαζόμενους, τον Δήμο Αμαρουσίου, τους ίδιους τους δημότες, από τη στιγμή που οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτό θα επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των εμπλεκόμενων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να εκδώσουν ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο να αντιτίθενται στο «ξεπούλημα» του ΟΑΚΑ, ενώ ζήτησε από τον δήμαρχο (εκπρόσωπο του Δήμου στο Δ.Σ. του ΟΑΚΑ) ή τον εκπρόσωπό του «να τους δώσουν να καταλάβουν…» στη σημερινή (12:00) συνεδρίαση του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα.

Μετά… διαβουλεύσεων, ομόφωνα

Η υπόθεση του ΟΑΚΑ αποτέλεσε ευκαιρία για ανταλλαγές «πυρών» μεταξύ αφ’ ενός του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λευτέρη Μαγιάκη, και αφ’ ετέρου μεταξύ του τελευταίου και των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφορικά με τη στάση της Ενότητας Ανατροπής και Έργο για το Μαρούσι (στηρίχθηκε προεκλογικώς από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ) απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Ωστόσο, αν και η ομοφωνία του ψηφίσματος απειλήθηκε, καθώς η αριστερή πτέρυγα του Δημοτικού Συμβουλίου θεώρησε ότι δεν μπορούσε στο ίδιο κείμενο να «συνυπάρχουν» από τη μία οι αντιδράσεις στο «ξεπούλημα» του ΟΑΚΑ και από την άλλη η αποδοχή της αξιοποίησής του, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πρότασης της κυβέρνησης, τελικώς επετεύχθη η ομόφωνη ψήφισή του, αφού στο κείμενο αναφέρθηκε με σαφήνεια η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ, η διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων και η λειτουργία του προς όφελος της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet