Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τα 120 χρόνια Ολυμπιακού Ύμνου
Αθλητισμός

Ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε τα 120 χρόνια Ολυμπιακού Ύμνου

Μέσα σε μια ιδιαίτερα επιμορφωτική και πολιτιστική ατμόσφαιρα, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, επισήμων και πλήθος κόσμου, διεξήχθη στο δημαρχείο Αμαρουσίου η εκδήλωση με τίτλο «Ολυμπισμός – Ολυμπιακός Ύμνος και Κωστής Παλαμάς».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθούν οι επέτειοι των διαχρονικών και οικουμενικών συμβόλων του Ολυμπισμού: τα 120 χρόνια Ολυμπιακού Ύμνου και τα 80 χρόνια Λαμπαδηδρομίας, στηρίζοντας συγχρόνως το σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας, της ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO σε Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, προβάλλοντας και παρουσιάζοντας το εκπληκτικό βιβλίο για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και με την αρωγή του Πολιτιστικού Φορέα « Πολυτεχνούπολη Μαρσύας».

Στο καλωσόρισμα προς τους παριστάμενους ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αναφορά στον Ολυμπισμό και τα ολυμπιακά ιδεώδη, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον συγγραφέα Θεόδωρο Μαλλιά, τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς φορείς και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, υποσχέθηκε την πλήρη στήριξη τόσο από τον Δήμο Αμαρουσίου, όσο και από την ΚΕΔΕ, της πρότασης ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά από την UNESCO, ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο συγγραφέας και πρόεδρος του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Θεόδωρος Μαλλιάς με παραστατικό τρόπο ανέπτυξε και τεκμηρίωσε με οπτικοακουστική μέθοδο στην ομιλία του, τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός Ύμνος του Κωστή Παλαμά πρέπει να χαρακτηριστεί από την UNESCO σε πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Αφιερώνοντας το βιβλίο – λεύκωμα στον δήμαρχο Αμαρουσίου, τιμής ένεκεν για την πολιτιστική και κοινωνική δράση του, σημείωσε ότι η σημαντική πρωτοβουλία του κου Πατούλη να εισηγηθεί ως πρόεδρος στην ΚΕΔΕ τη στήριξη ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου τιμά τους Δήμους της χώρας μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα «Μαρσύας» Γεωργία Γιάχου, η οποία τόνισε την ανάγκη προβολής και διακίνησης του βιβλίου – λευκώματος για την ευαισθητοποίηση φορέων και επισήμων προσώπων, με σκοπό την καθολική στήριξη της πρότασης για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO.

O Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ο Πολιτιστικός φορέας «Μαρσύας» δημιούργησαν μια εντυπωσιακή παρουσίαση με ομιλία, video, για τον Ολυμπισμό και τον Παλαμά και έκθεση εικαστικών των μελών του Συλλόγου, με Ολυμπιακά θέματα. Η παρουσίαση video για τον Ολυμπισμό και τον Κωστή Παλαμά, επιμελημένα από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού Συλλόγου «Μαρσύα», Σοφία Μαλλιά, δημιούργησαν μια ιδιαίτερα μυσταγωγική και συγκινητική ατμόσφαιρα στους καλεσμένους.

Την εκδήλωση διάνθισε η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», με τα 70 μέλη της, υπό την διεύθυνση της καταξιωμένης μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου, που με συγκίνηση και κατάνυξη απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τον Ολυμπιακό ύμνο του Κωστή Παλαμά και τον Εθνικό ύμνο του Διονύση Σολωμού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, ενώ παραβρέθηκε επίσης ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet