Ήττα για Δούκα στον δεύτερο τελικό με… τρίποντο στην εκπνοή
Αθλητισμός

Ήττα για Δούκα στον δεύτερο τελικό με… τρίποντο στην εκπνοή

Αντάξιος της φήμης και της φετινής εξαιρετικής πορείας των δύο φιναλίστ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν ο χθεσινός δεύτερος τελικός μεταξύ Ακαδημίας Αθηνών και ΑΣΕΔ, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ελληνογερμανικής, με τους γηπεδούχους να κατακτούν τη νίκη με σκορ 62-59, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά των τελικών (ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες).

Έτσι, η Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ θα αναδειχθεί οριστικά την προσεχή Τετάρτη 13/4 στο Δαΐς, στον “τελικό των τελικών”, ο οποίος θα αρχίσει στις 21:00 και αναμένεται πραγματικά να μαγνητίσει το ενδιαφέρον του μπασκετικού κόσμου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣΕΔ ο αγώνας περιγράφεται ως εξής:

Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα μας κυριάρχησε στο ματς στα πρώτα 30 λεπτά. Προηγήθηκε με 10-14 στο 10΄ και 22-36 με τη λήξη του ημιχρόνου, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και έχοντας ελέγξει πλήρως τη μάχη των rebounds και γενικότερα τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Αντίθετα, οι αθλητές του Κώστα Παταβούκα ήταν νευρικοί και άστοχοι στις περισσότερες επιθετικές τους ενέργειες, ψάχνοντας παράλληλα λύσεις στην άμυνα.

Στο τρίτο 10λεπτο, η εικόνα του ματς παρέμεινε σχεδόν ίδια. Μπορεί το επιμέρους σκορ της περιόδου να ήταν 13-10, εντούτοις οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν ικανοί να ανατρέψουν τα αγωνιστικά δεδομένα, καθώς η τετράδα Ρογκαβόπουλος (11π.) – Μπότσι (18π. με 2 τρίπ.) – Σακελλαρίου (13π. με 3 τρίπ.) – Τσουργιάννης (13π.) ήταν σε εξαιρετική βραδιά, δείχνοντας να οδηγεί εκ του ασφαλούς τον ΑΣΕΔ προς τη νίκη. Σκορ στο 30΄: 35-46.

Ωστόσο, το τελευταίο κομμάτι του τελικού έκρυβε απίστευτες ανατροπές και συγκινήσεις. Αρχικά, η ομάδα της Ακαδημίας Αθηνών “έτρεξε” ένα εκπληκτικό σερί 9-0 στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, κλέβοντας μπάλες στην άμυνα και ευστοχώντας σε μακρινά σουτ στην επίθεση, φθάνοντας το 44-46.

Στη συνέχεια, το 44-46 διαμορφώθηκε σε 57-50 (!) με ένα νέο επιμέρους σκορ 13-4 και σκορ περιόδου μέχρι εκείνη τη στιγμή 22-4(!). Στο διάστημα αυτό οι γηπεδούχοι επιδόθηκαν σε έναν βομβαρδισμό τριπόντων (συνολικά σημείωσαν 8), με τους φιλοξενούμενους να έχουν μπλοκάρει στην επίθεση, καθώς η κόπωση ήταν εμφανής στους βασικούς παίκτες.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι έχουν τελειώσει για τους “μπλε”, αυτοί κατάφεραν να αντιδράσουν. Μπορεί στο 39΄ το σκορ να ήταν 59-54, αλλά στο 39:52 είχε διαμορφωθεί σε 59-59, με 5 “αναπάντητους” πόντους (ανάποδο λέι απ και ένα γκολ φάουλ) της ομάδας μας, η οποία έδειξε χαρακτήρα την ύστατη στιγμή.

Κατοχή μπάλας για την Ακαδημία Αθηνών, με την επαναφορά να γίνεται από τη μέση του γηπέδου, με 8 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. Και αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πλησιάσουν την ρακέτα των “μπλε” με κάποια πάσα ή διείσδυση, ο παίκτης που έμεινε με την μπάλα στα χέρια (Παπαγεωργίου) σούταρε από τα 8-9 μέτρα ευστοχώντας με ταμπλό (!) στην εκπνοή του ματς, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από την πλευρά των γηπεδούχων.

Τελικό σκορ 62-59 και 2-2 οι νίκες στη σειρά των τελικών.

Δεκάλεπτα: 10-14, 22-36, 35-46, 62-59

Ακαδημία Αθηνών (Παταβούκας, Μπότης): Δήμος, Ηλιόπουλος Δ. 8, Νάσσου, Γιαννόπουλος 8, Ηλιόπουλος Ν., Κόλτηρης 7 (1), Προίσκος 9 (1), Αρσενόπουλος 11 (3), Λουκαΐτης, Παπαγεωργίου 13 (3), Γκικαπέππας, Καραγιώργης 6.

ΑΣΕ Δούκα (Μπακογεώργος, Tελάκης): Καψής, Τσουργιάννης 13, Τσικόπουλος, Σακελλαρίου 13 (3), Ρογκαβόπουλος 11, Περίδης, Παππάς, Μπότσι 18 (2), Βερτζάγιας 4, Τσακίρης, Ορφανόπουλος, Κιόρρι.

Διαιτητές: Πόντας, Ραχιώτης

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet