Ομάδα έργου για τη σύνταξη σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων προτείνει η Ενότητα
Ποιότητα Ζωής

Ομάδα έργου για τη σύνταξη σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων προτείνει η Ενότητα

Σχέδιο απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου​ που αφορά στη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου κατέθεσε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι Λευτέρης Μαγιάκης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρότασ​η της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας βασίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σε ανάλογη απόφαση που ελήφθη πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

«Η ορθή περιβαλλοντική και οικονομική διαχείριση των αποβλήτων του Δήμου μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όπως επίσης και η κατεύθυνση του νέου ΕΔΣΝΑ για υποχρεωτική σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων από τους Δήμους σε σύντομο χρονικό διάστημα, μας καλούν να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις».

Συνοπτικά, η παράταξη προτείνει «την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων που βασίζεται στην αποκεντρωμένη διαχείριση με έμφαση στην προδιαλογή των υλικών. Στόχος είναι η διαχείριση του μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων να γίνεται στο επίπεδο του Δήμου, με συνέπεια τη δραστική μείωση των αποβλήτων που παραμένουν σε σύμμεικτη μορφή και οδηγούνται σε επεξεργασία και σε τελική διάθεση».

Προκειμένου να επιτευχθεί η σύνταξη του Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων του Δήμου εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, η παράταξη προτείνει «τη συγκρότηση ομάδας έργου από υπηρεσιακούς παράγοντες και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ένα από κάθε παράταξη, που θα αναλάβει να παρακολουθεί τις εργασίες της σύνταξής του, να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική βάση για την εξέλιξη, να εισηγείται σχετικά με το θέμα καθώς και να εξετάσει τη δυνατότητα διαδημοτικής συνεργασίας με όμορους δήμους».

Δείτε την πρόταση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet