«Ηχηρή» αποχώρηση Δήμου Αμαρουσίου από τον ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ)
Αυτοδιοίκηση

«Ηχηρή» αποχώρηση Δήμου Αμαρουσίου από τον ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ)

Με σκληρές εκφράσεις, «καρφιά» και προαναγγελία ελέγχων για το αποτέλεσμα που είχαν οι συνδρομές τόσων χρόνων που πλήρωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ – 21 ΟΤΑ), η διοίκηση του δημάρχου Γιώργου Πατούλη εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποχώρηση του Αμαρουσίου από τον εν λόγω φορέα.

Και μπορεί η εισήγηση  που μοιράστηκε στους δημοτικούς συμβούλους να είχε… ήπιο χαρακτήρα, κάνοντας λόγο για «αποσπασματική λειτουργία» στις δράσεις του Συνδέσμου, «έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των μελών του» και γενικότερα για συνθήκες που «δεν δικαιολογούν το έξοδο που πραγματοποιεί ετησίως ο Δήμος», αλλά στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος δεν έκρυψε τη σφοδρή ενόχλησή του από τον ΣΒΑΠ.

Ο κ. Γ. Πατούλης ρώτησε το Σώμα εάν έχει δει κάποιο έργο να γίνεται από τον ΣΒΑΠ όλα αυτά τα 10 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο Δήμος Αμαρουσίου έχει καταβάλει το ποσό των 270.000 ευρώ (σ.σ.: ο Δήμος κατέβαλε ετησίως το ποσό των 26.661,84 ευρώ), ενώ εμμέσως έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα, Γιώργο Διδασκάλου, να ερευνηθεί η ανταποδοτικότητα για το Μαρούσι από τα χρήματα που έχουν δοθεί στον Σύνδεσμο.

Ο δήμαρχος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν οι πρόσφατες εκλογές στον ΣΒΑΠ, λέγοντας χαρακτηριστικά «ούτε πήραμε χαμπάρι πότε τις έκαναν», αφού «δεν θεώρησαν χρήσιμο να ρωτήσουν τον μεγαλύτερο Δήμο του Συνδέσμου εάν θέλει να εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ. ή στο προεδρείο, λες και τα είχαν συμφωνήσει από πριν μεταξύ τους».

Ο κ. Πατούλης αντιπαρέβαλε τις δράσεις του ΣΒΑΠ με τις αντίστοιχες του Συνδέσμου Προστασίας κι Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπου επίσης συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου, εξαίροντας το έργο του δεύτερου, σε αντίθεση με τον πρώτο, «που δεν σεβάστηκε τα χρήματα των μελών του» όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ήταν αρκετά ειρωνικός αναφέροντας ότι το μόνο που έχει να επιδείξει ο ΣΒΑΠ είναι δράσεις «ολίγο από διαπολιτιστικά», με μηδενικό κόστος και τη συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς, με το οποίο, ούτως ή άλλως, ο Δήμος Αμαρουσίου μπορεί απευθείας να υλοποιήσει κοινές δράσεις.

Εξίσου καυστικός ήταν αναφερόμενος στον τίτλο του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ, λέγοντας ότι μετά τις αποχωρήσεις που έχουν γίνει είναι πλέον «Σύνδεσμος των 10 ΟΤΑ» και «όπως πάει το πράγμα, μέχρι το τέλος αυτής της θητείας, να είναι Σύνδεσμος των 0 ΟΤΑ».

Τέλος, ο κ. Πατούλης καταφέρθηκε ευθέως και κατά της διοίκησης του Συνδέσμου, κάνοντας λόγος για «απόμαχους» της Αυτοδιοίκησης, ενώ χαρακτήρισε τη συνολική αποτελεσματικότητα του ΣΒΑΠ ως «ντροπή για την Αυτοδιοίκηση».

Η εισήγηση της διοίκησης για αποχώρηση από τον Σύνδεσμο δεν βρήκε αντίθετο το Σώμα (με εξαίρεση τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης Για ένα Νέο Μαρούσι που ψήφισε αρνητικά, χωρίς αιτιολόγηση της ψήφου της), ενώ για άλλους λόγους οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας επέλεξαν να ψηφίσουν «παρών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet