«Καμία έκπτωση στην αντιπλημμυρική θωράκιση Πολυδρόσου»
Ποιότητα Ζωής

«Καμία έκπτωση στην αντιπλημμυρική θωράκιση Πολυδρόσου»

Σε επισημάνσεις του Συλλόγου Πολυδρόσου για τα αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής απαντά ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Β. Κόκκαλης σημειώνει:

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, ως επιβλέπουσα αρχή, είναι αυτή που θα διασφαλίσει την υλοποίηση του έργου σύμφωνα πάντα με τις εγκεκριμένες μελέτες και δεν θα επιτρέψει καμία έκπτωση στην ποιότητα.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση Πατούλη και στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη σύνταξη της μελέτης, την επικύρωσή της από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και την κατάθεσή του φακέλου στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία είναι άλλωστε αρμόδια εκ του Νόμου για τη χρηματοδότηση του έργου. Εκ των υστέρων πληροφορούμαστε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει τις επιφυλάξεις της προς την Περιφέρεια ως προς την αποσπασματικότητα του έργου, χωρίς ωστόσο να έχει απευθυνθεί εγκαίρως στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου ως όφειλε να το κάνει.

Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του πολίτη ήταν, είναι και θα είναι η στόχευση της πολιτικής της διοίκησης Πατούλη. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα που διαθέτουμε για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου στην ανακοίνωσή του επεσήμανε τα ακόλουθα:

Το έργο των ομβρίων της περιοχής Πολυδρόσου δημοπρατήθηκε και αναμένεται η εγκατάσταση του αναδόχου τον προσεχή Νοέμβριο και για 16 επόμενους μήνες που εκτιμάται η διάρκεια κατασκευής του. Σχετική η ανακοίνωση του αρμοδίου αντιδημάρχου στο Δ.Σ. 19 Ιουλίου 2016 (video) και τα σχετικά έγγραφα από την ιστοσελίδα του Δήμου.

Τρεις επισημάνσεις για το υπό κατασκευή έργο, θα κατασκευαστεί από τον μειοδότη με έκπτωση πάνω από 70% !!! (περίπου 580.000 ευρώ αντί του προϋπολογιζόμενου 1.920.000 ευρώ) με ό,τι επιπτώσεις σημαίνει στην ποιότητα του, αφορά μόνο την περιοχή του Πολυδρόσου Αμαρουσίου και όχι και του Χαλανδρίου παρότι είναι ενιαία και παρά τη ρητή αναφορά επιφύλαξης της Τεχνικής Υπηρεσίας Χαλανδρίου προς την Περιφέρεια Αττικής για την αποσπασματικότητα του έργου  και τέλος για τον ίδιο λόγο δεν περιλαμβάνεται η κατασκευή αγωγών ομβρίων στην οδό Ακακιών. 

Η μελέτη των αντιπλημμυρικών έργων του Παραδείσου βρίσκεται ενταγμένη για έγκριση από τα προβλεπόμενα θεσμικά όργανα στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δήμου Αμαρουσίου. Οποιαδήποτε πρόβλεψη για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής και έναρξης των έργων στην περιοχή αυτή είναι παρακινδυνευμένη, αφού πρέπει να υλοποιηθούν η έγκριση της αναγκαιότητας της μελέτης, η ανάθεση και υπογραφή σύμβασης σε μελετητή, η εκπόνηση της μελέτης, η προγραμματική συμφωνία με την Περιφέρεια Αττικής, η δημοπράτηση του έργου και υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο…!!!

Απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χαλανδρίου για τα αντιπλημμυρικά στο Πολύδροσο

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet