Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Κεραμικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειου Τομέα Αθηνών
Κοινωνία

Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν στον 1ο Διαγωνισμό Κεραμικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ο διαγωνισμός Κεραμικής, με θέμα «Τα Δώρα της Φύσης», ο οποίος διοργανώθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου, την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) και τον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (ΣΑΚΑ) για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόρειου Τομέα Αθηνών, ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης των καλύτερων έργων, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στον χώρο του Κέντρου της Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος της ΠΕΚΑ και ΣΑΚΑ Νίκος Βαλλάτος απένειμαν βραβεία και επαίνους στους διακριθέντες μικρούς μαθητές για τις δημιουργίες τους, που έτυχαν αξιολόγησης ανά τάξη από την αρμόδια επιτροπή Κεραμιστών.

O 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Κεραμικής, που ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε 3 κύκλους κατά τους οποίους τα παιδιά διαγωνίστηκαν στην κατασκευή του πηλού, στον χώρο του Κέντρου της Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου, έχοντας στο πλευρό τους τελειόφοιτους και σπουδαστές του ΙΕΚ Κεραμικής Αμαρουσίου.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων συνεχάρη πρώτα απ’ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, αλλά και τους γονείς και τους δασκάλους που τα στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. Ο δήμαρχος επίσης τόνισε «τη σημασία της διάδοσης και της μεταλαμπάδευσης της αρχέγονης τέχνης της Κεραμικής, που είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη και τον πολιτισμό της πόλης του Αμαρουσίου».  

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου για τη βράβευση των μαθητών

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet