Δήμος Αμαρουσίου: Τιμή για τους μικρούς «Βόρειους κεραμιστές»
Κοινωνία

Δήμος Αμαρουσίου: Τιμή για τους μικρούς «Βόρειους κεραμιστές»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των καλύτερων έργων κεραμικής που φιλοτέχνησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Βόρειου Τομέα Αθηνών, συμμετέχοντας στον 2ο διαγωνισμό κεραμικής, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο 2ος διαγωνισμός Κεραμικής με θέμα «Κίνηση», διοργανώθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου, την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών (ΠΕΚΑ) και τον Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου (ΣΑΚΑ).

Τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου προς τους γονείς και τα παιδιά μετέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα. «Η κεραμική δεν είναι απλώς μια μορφή τέχνης, είναι ένα μέσο έκφρασης και δημιουργικότητας, που μπορεί να καλλιεργήσει την υπομονή, την αυτοπειθαρχία και την ομαδικότητα στους μαθητές. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτόν το διαγωνισμό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τον πηλό, μετατρέποντάς τον σε αληθινά έργα τέχνης» σημείωσε στον χαιρετισμό της.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΑ Νικόλαος Βαλλάτος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη προσπάθεια των παιδιών να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της κεραμικής και να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας, εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του στους δασκάλους και στους γονείς για τη στήριξη πρωτοβουλιών που φέρνουν τα παιδιά κοντά στον πολιτισμό και στις παραδόσεις μας και τους καλλιεργούν νέες δεξιότητες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Σμυρνής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Βουρλάκη, Ευτυχία Παρασύρη και Παναγιώτης Σαγρής, οι οποίοι απένειμαν τα βραβεία και τους επαίνους στα παιδιά. Επίσης παρευρέθηκαν η αρχαιολόγος και υπεύθυνη επιμέλειας της έκθεσης Δωρίνα Καρύδη, η δασκάλα Μαρία Φράγκου, εκ μέρους του 16ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΚΑ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet