Ημερίδα κατά του Καπνίσματος & αθλητικές – χορευτικές επιδείξεις στο Μαρούσι
Κοινωνία

Ημερίδα κατά του Καπνίσματος & αθλητικές – χορευτικές επιδείξεις στο Μαρούσι

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού (ΙΕΑΠ) σε συνεργασία με την Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα κατά του Καπνίσματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, από τις 17:30 έως τις 21:00, στο δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παράλληλα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής μακριά από τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπνίσματος, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) και το Γραφείο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς διοργανώνουν αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις, αντίστοιχα, με την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου (Wushu Kung Fu) και τη Σχολή Χορού και Κίνησης Dance Nikol.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Γαρδέλη (ΗΣΑΠ) του Δήμου Αμαρουσίου, την ίδια ημέρα, 31 Μαΐου 2017 από τις 16:30 έως τις 18:00.

Την ημερίδα θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σε μήνυμά του υπογραμμίζει:

«Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη στην κατανάλωση τσιγάρων, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους στη χώρας μας και διεθνώς σε ετήσια βάση.

»Η συστηματική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή ή την παύση της καταστροφικής αυτής συνήθειας.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνέργεια με τον ιατρικό κόσμο και τους επιστημονικούς φορείς, μπορεί να έχει πρωτεύοντα ρόλο στον αγώνα κατά του καπνίσματος και στην ανάδειξη του υγιούς τρόπου ζωής, στρέφοντας, ιδιαίτερα τους νέους μας, στην υιοθέτηση του αθλητισμού ως μέρος της καθημερινότητάς τους και όχι τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet