Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμαρουσίου: Οι προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος στέγασης
Κοινωνία

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμαρουσίου: Οι προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος στέγασης

Το Κέντρο Κοινότητας, στο πλαίσιο της αποστολής του, ενημερώνει τους δημότες για τους όρους και τις προϋποθέσεις λήψης του επιδόματος στέγασης.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμαρουσίου είναι δομή που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 – Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττικής.

Στο Κέντρο Κοινότητας κάθε Δήμου μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής με έμφαση σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές ή/και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους, όπως ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης και σίτισης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Στον Δήμο Αμαρουσίου το Κέντρο Κοινότητας εδρεύει στην οδό Παλαιολόγου 9 και συστεγάζεται με τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ). Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, από τις 8:00 – 16:00 και κατόπιν ραντεβού για την ταχύτερη και ομαλή εξυπηρέτηση του κοινού (τηλέφωνα: 213 2031 912-913 ). 

Το επίδομα στέγασης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου. Η χορήγηση του επιδόματος πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής αίτησης, έχει διάρκεια έξι μήνες. Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι η ύπαρξη και κατάθεση ηλεκτρονικού μισθωτηρίου το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδότησης.

Το ποσό του επιδόματος Στέγασης ορίζεται ως ακολούθως:

  • Για τον δικαιούχο: 70 ευρώ το μήνα.
  • Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού λαμβάνεται προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα. Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος.
  • Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Για τα μισθωτήρια στα οποία το ποσό του ενοικίου είναι μικρότερο των ανωτέρω ποσών, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται έως του αντίστοιχου ποσού. Δεν γίνονται δεκτά μισθωτήρια με ποσό μικρότερο των 10 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet