Καταγγελία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής κατά της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου για το επίδομα γάλακτος
Φωτογραφία: freepik.com
Κοινωνία

Καταγγελία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής κατά της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου για το επίδομα γάλακτος

Την άρνηση της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου να καταβάλει το επίδομα γάλακτος για το 2025 στους Τ.Ε. παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και αυθαίρετη στάση.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, η δημοτική αρχή, επικαλούμενη ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν ασκούν τα ίδια καθήκοντα με άλλους συναδέλφους τους, αρνείται την καταβολή του επιδόματος, έναν ισχυρισμό που, όπως τονίζεται, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι όταν το επίδομα δινόταν σε είδος (ένα λίτρο γάλα), οι εργαζόμενοι το λάμβαναν κανονικά, γεγονός που αποδεικνύει ότι το δικαιούνταν.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής επισημαίνει ότι το επίδομα γάλακτος δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν Μέσα Ατομικής Προστασίας, κάτι που, όπως αναφέρει, γνωρίζει καλά και η δημοτική αρχή. Παράλληλα, συνδέει τη συγκεκριμένη πρακτική με τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική περιορισμού του λεγόμενου «μισθολογικού κόστους», θυμίζοντας ότι οι ταξικές δυνάμεις είχαν από την πρώτη στιγμή εκφράσει την αντίθεσή τους στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης του επιδόματος, προειδοποιώντας ότι θα οδηγήσει στην κατάργησή του.

Το Συνδικάτο καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί κάθε δήμος να λειτουργεί με «δική του νομοθεσία» και να αφαιρεί κατακτημένα δικαιώματα.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet