Λαϊκή Συσπείρωση: Ιδιωτικοποιήσεις «από την πίσω πόρτα» στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: Ιδιωτικοποιήσεις «από την πίσω πόρτα» στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ

Για προσπάθεια να «περάσει τις ιδιωτικοποιήσεις από την πίσω πόρτα» στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου) κατηγόρησε τη διοίκηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Θανάση Φωτόπουλου στάθηκε η συζήτηση για την έγκριση της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου, όπου στην εισήγηση, μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική και επείγουσα η ανάθεση υπηρεσιών, διότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες μας, οι οποίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων, γι΄ αυτό παρακαλούμε για την αναμόρφωση…».

Ο κ. Θ. Φωτόπουλος ζήτησε πιεστικά από την πρόεδρο του Οργανισμού να πληροφορηθεί εάν «αυτή η ανάθεση» αφορά σε συνεργασία με ΚοινΣΕπ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) και με ιδιώτες, για να λάβει την απάντηση από την κα Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη ότι «πρέπει να διοικήσουμε και να κινηθούμε γρήγορα», αφήνοντας άμεσα να εννοηθεί ότι είναι θετική σε συνεργασία και με ΚοινΣΕπ.

Πέτρος Κούκουζας (Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι"
Πέτρος Κούκουζας (Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι”

Επί του θέματος τοποθετήθηκε πρώτος ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Κούκουζας, ο οποίος δήλωσε εξαρχής ότι η παράταξή του (Ενότητα Ανατροπή και Έργο για Μαρούσι) θα είναι αρνητική στο συγκεκριμένο ζήτημα «για πολιτικούς λόγους».

Εν συνεχεία επανέφερε το ζήτημα που έχει θίξει και κατά το παρελθόν, δηλαδή του χρέους ύψους 2 εκατ. ευρώ της εταιρείας Άθμονον Α.Ε. προς τον ΟΚΟΙΠΑΔΑ, το οποίο ακόμη δεν έχει διευθετηθεί, προσθέτοντας ότι ο Δήμος αρνείται να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Νομικού Προσώπου του.

«Ξεσπάθωμα» Θ. Φωτόπουλου και «mea culpa» από Π. Κούκουζα

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης μίλησε εξαρχής για προσπάθεια «εν κρυπτώ ιδιωτικοποιήσεων» στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ, κατηγορώντας τη διοίκηση ότι, αντί να διεκδικεί την κατάργηση των «μνημονιακών νόμων, που έχουν διαλύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες», επαναπαύεται στην κάλυψη των κενών με περιστασιακό προσωπικό, «αναδιανέμοντας τη φτώχεια». Ο κ. Θ. Φωτόπουλος τόνισε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι σε δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΔΑΠ να εργάζονται σε «καθεστώς ομηρίας», ενώ έκανε λόγο για «fast track ιδιωτικοποιήσεις», χωρίς καμία συνεννόηση με τους εργαζόμενους στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Θανάσης Φωτόπουλος (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης)
Θανάσης Φωτόπουλος (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης)

Φαίνεται όμως ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε ενοχληθεί σφόδρα και από την παρέμβαση του συναδέλφου του, από την παράταξη της Ενότητας, αφού στο τέλος της τοποθέτησής του δήλωσε: «Προκαλεί πραγματική έκπληξη που η παράταξη του Λευτέρη Μαγιάκη δεν βρήκε τίποτε να πει γι΄ αυτό το θέμα» (σ.σ. της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Οργανισμού),  προσθέτοντας ότι θα καταγγείλει το συγκεκριμένο γεγονός τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους χρήστες των υπηρεσιών του Νομικού Προσώπου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Π. Κούκουζα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι «εύλογη η κριτική του Θανάση Φωτόπουλου», λέγοντας ότι είναι δικό του λάθος και παράλειψη η μη αναφορά στη συγκεκριμένη παράγραφο της εισήγησης της διοίκησης. Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η παράταξη που εκπροσωπεί έχει αλλάξει στάση σε ό,τι αφορά τόσο την αντίθεσή της στη λειτουργία των ΚοινΣΕπ, όσο και στις διεκδικήσεις της για πρόσληψη προσωπικού. Μάλιστα, ολοκλήρωσε την παρέμβασή του με τη φράση: «Ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα μάς στήριξε, η θέση της παράταξης και το διεκδικητικό πλαίσιό της δεν έχουν αλλάξει».

Τελικώς το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ από πλευράς διοίκησης ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βραχνός ψήφισε «παρών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet