Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Μ. Παρασκευή στο Μαρούσι
Κοινωνία

Με κατάνυξη γιορτάστηκε η Μ. Παρασκευή στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάστηκε η Μεγάλη Παρασκευή στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους πιστών, με το Θείο Δράμα να κορυφώνεται με την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και την Περιφορά του Επιταφίου.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολούθησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου την αναπαράσταση της αποκαθήλωσης, μετά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών από τους ιερείς του Ιερού Ναού χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου.

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπό τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο, ο κ. Πατούλης μετά της οικογενείας του και πλήθους πιστών συμμετείχαν στα Εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου και στην Περιφορά του Επιταφίου.

Η πομπή με τον θεοφιλέστατο επίσκοπο και τον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως να προπορεύεται των πιστών με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου συνόδευσε με κατάνυξη και  ευλάβεια τον Επιτάφιο κατά την περιφορά του σε κεντρικούς οδούς της πόλης με το τελετουργικό μέρος να κορυφώνεται με τη συνάντηση των Επιταφίων της Παναγίας της Θεοτόκου και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην πλατεία ΗΣΑΠ. Τις ψαλμωδίες των Εγκωμίων συνόδευσαν οι πένθιμοι ήχοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής πριν τη δύση του ηλίου, όπως ορίζει η παράδοση πραγματοποιήθηκε η Περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου. Μετά την Ακολουθία, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης έφερε τον Επιτάφιο στη διάρκεια της περιφοράς του στον χώρο του Κοιμητηρίου μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σταθούλη και τους δημοτικούς συμβούλους Νικόλαο Πέππα και Δημήτρη Σμυρνή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet