Video

Μπήκαν οι σκαλωσιές, αναμένονται οι επισκευές στο 16ο Δημοτικό – VIDEO

Τείνει να καθιερωθεί η παρουσία των γονιών και των μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Η λύση του προβλήματος των δύο επικίνδυνων από πλευράς στατικότητας αιθουσών του σχολείου δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί, παρά τις πιέσεις των ενδιαφερομένων κι έτσι οι τελευταίοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να έχουν σχεδόν… κατασκηνώσει στην αίθουσα της Βασ. Σοφίας.

Κατέκλυσαν την αίθουσα υποδοχής του δημαρχείου Αμαρουσίου οι γονείς μαθητών του 16ου Δημοτικού.
Κατέκλυσαν την αίθουσα υποδοχής του δημαρχείου Αμαρουσίου οι γονείς μαθητών του 16ου Δημοτικού.

Το ίδιο συνέβη και στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, οπότε και συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο δεκάδες γονείς, μαθητές και διδάσκοντες του σχολείου, ζητώντας να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημά τους. Δυστυχώς γι΄ αυτούς, εκείνη την ημέρα η συνεδρίαση από τακτική μετατράπηκε σε έκτακτη, με μοναδικό θέμα το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ.

Ο αντιδήμαρχος Δ. Καρλαύτης συνομιλεί με γονείς μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου.
Ο αντιδήμαρχος Δ. Καρλαύτης συνομιλεί με γονείς μαθητών του 16ου Δημοτικού Σχολείου.

Παρά το γεγονός αυτό, οι γονείς κατάφεραν τουλάχιστον να θέσουν το ζήτημα-αίτημα για λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των χρηστών του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο, αν και είχαν αποστείλει με επείγον έγγραφό τους στους αρμόδιους από τις 7 Απριλίου, φαίνεται ότι δεν είχε τύχει της άμεσης ανταπόκρισης των τελευταίων. Τελικώς, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρλαύτης δεσμεύτηκε ότι θα έστελνε τα συνεργεία του Δήμου την αμέσως επόμενη μέρα για να διευθετήσει τουλάχιστον αυτή την εκκρεμότητα. Όπως πληροφορηθήκαμε από γονείς και τον Σύλλογο Γονέων των μαθητών του σχολείου, το συνεργείο όντως πήγε και το περασμένο Σαββατοκύριακο τοποθετήθηκαν σκαλωσιές και ό,τι άλλο χρειαζόταν για να αποκλειστεί η πρόσβαση στις συγκεκριμένες αίθουσες από οποιονδήποτε.

Βέβαια, το θέμα των απαραίτητων επισκευών, το οποίο έχει «κολλήσει» μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (που φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του σχολείου) παραμένει ορθάνοιχτο, εξακολουθώντας να προκαλεί την αγανάχτηση των γονέων, που επανειλημμένως έχουν επισημάνει στους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου ότι κινδυνεύουν οι ζωές των παιδιών τους.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιη η παρουσία τους και στη συνεδρίαση του Σώματος, την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, οπότε και θα συζητηθεί το ζήτημα, όπως υποσχέθηκε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αμαρουσίου Νώντας Γαρδέλης. Πάντως, σύμφωνα με νέα πληροφόρηση που είχαμε από τον Σύλλογο, υπήρξε συνάντηση το πρωί της 27ης Απριλίου και με τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, ο οποίος -όπως ενημερωθήκαμε- δεσμεύτηκε προσωπικά ότι μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι “προβληματικές” αίθουσες θα είναι έτοιμες με ανάληψη του έργου από τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet