Νέα Αριστερά: Δεν αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες στο Μαρούσι εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας και της δημοτικής ανικανότητας
Κοινωνία

Νέα Αριστερά: Δεν αλλάζουν οι αντικειμενικές αξίες στο Μαρούσι εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας και της δημοτικής ανικανότητας

Κατηγορώ κατά της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου εξαπολύει η Νέα Αριστερά για το γεγονός ότι οι αυξημένες τιμές ζώνης στην πόλη, οι οποίες καθορίστηκαν τον Ιανουάριο του 2023, δεν μειώθηκαν όπως έγινε σε όμορους Δήμους, μετά την υποβολή των σχετικών ενστάσεων.

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά αναφέρει:

«Τον Ιανουάριο του 2023 καθορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης της Ν.Δ. οι τιμές ζώνης για όλη την επικράτεια, προβλέποντας μεγάλες αυξήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες. Αλυσιδωτή αντίδραση των συγκεκριμένων αυξήσεων είναι οι επίσης μεγάλες ανατιμήσεις σε τουλάχιστον είκοσι ακόμα φόρους που προσδιορίζονται με βάση την τιμή ζώνης. Εύλογα λοιπόν σχεδόν οι μισοί δήμοι της χώρας, αντέδρασαν και υπέβαλλαν ενστάσεις κατά της τότε Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά από πρωτοβουλίες και πιέσεις της τότε μείζονος αντιπολίτευσης, κατέθεσε την ένστασή του, ειδικά για κάποιες περιοχές όπως των εργατικών πολυκατοικιών, όπου οι αυξήσεις ήταν υπερβολικές. Από τους 169 δήμους που υπέβαλαν ενστάσεις, μόλις 12 δικαιώθηκαν εκ των οποίων μόλις 5 του Νομού Αττικής. Η ένσταση του Δήμου Αμαρουσίου δεν δικαιώθηκε, σε αντίθεση με τις ενστάσεις των όμορων, και με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, Δήμων Βριλησσίων και Χαλανδρίου. Είτε επειδή κατατέθηκε εκπρόθεσμα, είτε επειδή δεν τεκμηριώθηκε επαρκώς.

Μετά και την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη η περιοχή των Εργατικών Πολυκατοικιών στο Μαρούσι θα έχει οριστικά τιμή ζώνης 2.000 €/τ.μ. στον παλαιό οικισμό και 2.050 €/τ.μ. στο νέο οικισμό, τη ίδια στιγμή που η τιμή ζώνης στον οικισμό της «ΗΛΙΔΑΣ» στο Μαρούσι ανέρχεται σε 1.650 €/τ.μ. Αυτή η προκλητική αδικία για τους κατοίκους των Εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου παραμένει με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αβελτηρίας και ανικανότητας της διοίκησης Αμπατζόγλου στο Μαρούσι από το 2019.

Ας το εκτιμήσουν οι κάτοικοι των Εργατικών Πολυκατοικιών μπροστά στην επερχόμενη κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet